Rotary Reșița a investit în Spitalul Județean de Urgență banii strânși în urma unor acțiuni caritabile!

 modelmic

50.000 de lei au fost investiți de Clubul Rotary Reșița și Rotary Community Corp în îmbunătățirea condițiilor hoteliere oferite pacienților internați la secțiilor de oncologie și hematologie din cadrul staționarului II al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Banii au fost strânși din donații, dar și în urma unor acțiuni caritabile organizate de rotarienii reșițeni.

Este un proiect realizat împreună cu Rotary Community Corp, un grup de voluntari inimoși, devotați și deosebiți, care se ajută în toate proiectele pe care le avem. În acest spațiu al staționarului II am renovat și am modernizat grupurile și spațiile sanitare pentru bolnavi. A fost necesar și este un lucru foarte bine primit de comunitatea medicală din acest spital. Este foarte important ca lumea să vadă că în spital e nevoie de sprijinul întregii comunități, de sprijinul tuturor organizațiilor de voluntari”, a precizat Florentina Țiple, președintele Rotary Club Reșița.

Suma necesară pentru realizarea proiectului a fost strânsă în urma unor acțiuni de caritate, cum ar fi Balul Rotary Reșița și spectacolul folcloric „Dăruim speranța de la an la an cu cântecul și jocul nostru bănățean”, organizat în luna martie a acestui an, dar și prin sponsorizări, a mai explicat Florentina Țiple.

La rândul său, șeful secției de Oncologie, dr. Melania Bengulescu, a precizat că astfel de investiții sunt întotdeauna binevenite la spital, mai ales având în vedere că pacienții nu au nevoie doar de medici buni și de terapie de calitate, ci și de condiții hoteliere bune, iar unitatea spitalicească nu dispune de fondurile necesare pentru realizarea unor lucrări de modernizare:

„Este greu pe secția noastră, mai ales acolo unde sunt saloane cu un număr foarte mare de paturi, unde se tratează și cazurile cu stări terminale. Bineînțeles că aceste investiții au fost extraordinar de binevenite, mai ales că băile de la oncologie și hematologie erau o problemă, erau punctul roșu al secției ca să zic așa, și acum această problemă am rezolvat-o. Urmează să amenajăm și oficiul alimentar și pe secție fiecare salon, în funcție de cum se poate. Le mulțumim celor care ne-au ajutat, sponsorilor, persoanelor care au contribuit cu donații și promitem că avem grijă de ele”.

Președintele Rotary Reșița, Florentina Țiple, a mai adăugat că și-ar dori să continue investițiile în spital, eventual chiar în dotarea acestuia cu aparatură medicală, dar totul depinde de fondurile pe care membrii clubului vor reuși să le adune în perioada următoare.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei