S-a-ntors! Reșițeanul Lucien Hora și-a reconfirmat statutul de campion al vitezei în coastă din România!

Hora

Revenire spectaculoasă a campionului vitezei în coastă din România, titratul pilot reșițean Lucien Hora, care a reușit după o pauză de 4 ani de zile să câștige prima etapă din CNVC 2019, desfășurată la Râșnov, în județul Brașov. Pilotul clubului CB Rally, Lucien Hora, care și-a surclasat adversarii în ambele manșe de concurs, a reușit cu această ocazie să realizeze cu monopostul său Lola și un nou record de traseu, cu o neverosimilă urcare de 1 minut și 48 de secunde!

Pilotul Lucian Răduț, pe Mitsubishi Lancer EVO 8.5 s-a clasat al doilea la OPEN și pe primul în categoria turismelor, având un timp cumulat mai mare cu 3,676 secunde decât cel al câștigătorului, în timp ce ce pe treapta a trei a podiumului a urcat Emil Nestor, pe un prototip Norma.

La startul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019 s-au aliniat 95 de concurenți vremea fiind propice pentru cravașarea cailor putere de sub capotă pe un traseu excelent de pe Valea Cetății unde numărul de spectatori a fost foarte mare. Din păcate, din cauza problemelor tehnice neprevăzute, alți doi campioni ai vitezei în coastă bucureșteanul Andrei Dumitrescu și timișoreanul Bogdan Cuzma, nu au putut evolua în etapele de la Râșnov.

În cadrul evenimentului Serus Râșnov 2019, prezența unor piloți de raliu precum Valentin Porcișteanu, fost component al echipei reșițene UCM Rally Team, pe noul său Citroen C3 R5,  Titi Aur, Costel Cășuneanu și Dan Gîrtofan pe Skoda Fabia R5, au fost o pată de culoare pe traseul de pe Valea Cetății. De asemenea, reșițeanul Daniel Oțil, realizatorul emisiunii Răzvan și Dani de la Antena 1, a reușit un timp excelent la Râșnov și clasarea pe poziția a 8-a în Clasamentul Open al etapei.

photo rally

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, se va desfășura în zilele de 18 și 19 mai la Cheile Grădiștei, într-o locație complet nouă din Bran-Moeciu iar etapa a IV-a CNVC Memorialul Werner Hirschvogel se va desfășura la Reșița, în perioada 29 iunie – 1 iulie.

Trofeul SERUS Râșnov a fost organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a fost susținut de Service Auto SERUS alături de TOTAL România, în calitate de parteneri principali.

Sergiu TABAN

Credit foto rallyphoto.ro și FRAS

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Anonim

    Nu a facut record de traseu! Nu mai dezinformati lumea! Recordul de traseu este tinut in continuare de Simone Tempestini! Atunci cand va bate timpul lu Tempestini veti putea spune ca a facut record de traseu! Exprimarea corecta ar fi fost ca si-a batut recordu personal Dar nu record de traseu. Sa ii lasam totusi recordul lui Simone.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei