S-au căsătorit „pentru acte“ cu români, dar polițiștii au mirosit lipsa… de sentimente!

modelmic

Pentru 3 cetățeni străini din Egipt, Serbia și Bosnia-Herțegovina, cu vârste cuprinse între de 32 și 57 de ani polițiștii de imigrări din Timiș au refuzat prelungirea dreptului de ședere pe teritoriul României, în urma activităților specifice care au scos la iveală faptul că era vorba de căsătorii de conveniență cu cetățeni români. Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combatarea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației.

În perioada aprilie-iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Timiș au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României pentru 3 cetățeni străini, , din Egipt, Serbia și Bosnia-Herțegovina, în urma constatării căsătoriilor de convenienţă cu femei din România.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cetățenii străini s-ar fi cunoscut cu româncele în străinătate şi au hotărât să se căsătorească pentru a obţine un permis de şedere în țara noastră.

Astfel, aceştia au încheiat căsătoriile în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior, prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiș, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform procedurilor, poliţiştii au început verificările specifice în cazul soţilor, iar în urma interviului, considerat un instrument important în reliefarea vieții reale de familie, au reieșit neconcordanțe în declarațiile celor implicați.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la adresele de reședință comune, poliţiştii de imigrări au constatat că soţii nu au o coabitare matrimonială, cetățenii străini fiind cazați la  pensiuni de pe raza municipiului Timișoara. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că aceste căsătorii au fost încheiate de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinilor.

Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere cetăţeanului egiptean, pe numele lui fiind emisă o decizie de returnare prin care  este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile, iar în cazul celorlați doi străini au fost respinse cererile de prelungire a dreptului de ședere.

Ce-i drept, în societatea de astăzi și odată cu erodarea principiilor sănătoase pe care se baza odată familia tradițională românească, se vehiculează adesea ideea „s-au iubit mult, dar astăzi stau de conveniență“. Iar legea nu pedepsește acest acord între părți, care nu mai are nicio legătură cu momentele de început dintre cei doi. Și nu e vorba de cetățeni străini cu interese legate de dreptul de ședere în Eterna și fascinanta Românie, ci chiar de ai noștri…

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Elena

    Domnule Taban!!! Nu mai aveti subiecte de scrieti despre casatorii de convenienta ?? Va dau eu doua subiecte: deseurile jydetene

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei