S-au făcut primii pași pentru deschiderea unui restaurant KFC la Reșița!

modelmic

Consilierii locali reșițeni, reuniți în ședință de îndată, au votat astăzi un proiect de hotărâre prin care se prevedere trecerea în domeniul privat la municipiului Reșița a două suprafețe de teren, situate în zona magazinului Penny. Ce își dorește să facă administrația locală cu aceste terenuri? Pe de o parte să continue promenada de pe celălalt mal al Bârzavei, iar pe de altă parte se pare că reprezentanții Primăriei sunt deja în negocieri cu un investitor care vrea să deschidă în zonă un restaurant KFC.

Nu este pentru prima dată când proiectul ajunge pe masa consilierilor locali. Cu mai puțin de două săptămâni în urma, în ședința ordinară din luna mai, proiectul s-a lovit de opoziția consilierilor social-democrați, care îl acuzau pe primarul Ioan Popa, prin vocea liderului de grup, Mirel Sabo, că ar vrea să facă lucruri la limita legii. La rândul său, edilul Popa le-a reproșat acestora că pun piedici dezvoltării orașului. Nu știm ce i-a făcut pe consilieri să își schimbe părerea, cert este că astăzi proiectul a fost aprobat.

Probabil consilierii social-democrați, în urma analizei de grup, au realizat că este un proiect benefic pentru oraș, că putem să încasăm niște bani în vânzarea acestui teren spre un investitor și în final și-au dat acordul. Le mulțumesc”, a declarat pentru Reper 24, liderul grupului liberal, Hadrian Popescu.

Singurul obstacol sau singurele obstacole care mai stau pentru moment în fața proiectului sunt clădirile lui Vali Armașu, aflate în prezent sub sechestru DIICOT și care au fost ridicate ilegal, conform unei hotărâri a Curții de Apel Timișoara. În prezent, Primăria Reșița încearcă să obțină în instanță demolarea acestora.

Avem sentință definitivă de două săptămâni, am desființat PUZ-ul modificator de pe Fântânilor cu care s-a încercat intrarea în legalitate a unor clădiri făcute ilegale și la care am făcut referire aici înainte de a fi primar. Și mergem mai departe cu procesul în care solicităm demolarea. Dacă instanța spune că se demolează și nu are cum să dea un alt verdict, cu acesta ne ducem la DIICOT și le spunem – fraților, trebuie să luați sechestrul de pe clădirile astea, pentru că ele de fapt nu există.  Băgăm buldozerul în ele și gata”, explica după ședința din luna mai, primarul Ioan Popa.

Citește și Instanța i-a dat dreptate lui Popa: clădirile lui Armașu au fost ridicate ilegal! Social-democrații nu văd însă cu ochi buni intențiile edilului

 

Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Johann Nicolescu

  Oare isi mai aduce cineva aminte de promisiunile electorale ale lui Taitelu, “mare” primar de Resita, care spunea ca de a doua zi dupa ce isi preia mandatul, investitori importanti o sa vina la Resita si care o sa ofere sute si sute de locuri de munca cu salarii decente ? Si investitorii unde sunt ? Supermarket-urile, fast-food-urile nu sunt investitii. Promenadele nu sunt investitii. Investitii sunt producatoare de plus-valoare. Asa ca bla-bla-urile lu` Nelu Taitelu nu mai au sustinere si acoperire in fapte.

  Raspunde
 2. zero

  “…putem să încasăm niște bani în vânzarea acestui teren spre un investitor și în final și-au dat acordul. Le mulțumesc”, a declarat pentru Reper 24, liderul grupului liberal, Hadrian Popescu.
  “Nu știm ce i-a făcut pe consilieri să își schimbe părerea…”

  S-au “încasat” nişte bani în avans (tăiţei) pentru viitoare “investiţii”, ce altceva schimbă iute “păreri”?

  Raspunde
 3. zero

  P.S. “… am desființat PUZ-ul … Băgăm buldozerul …” explica … Popa.

  Sus pe deal e-o casă …
  Mâine va fi rasă …

  (precum garajele, etc.)

  Raspunde
 4. Opinia Publica

  Oameni buni nu v-ati saturat de rotit placa aia comunista cu sute de locuri de munca? Unde sunt sutele alea de oameni care s-ar angaja? In momentul asta sunt locuri de munca vacante in Resita si nu le vrea nimeni.
  O firma mare inainte sa vina face un studiu sa vada rentabilitatea investitiei. Au aflat demult ca nu au de unde sa ia forta de munca. Nu se bazeaza ei pe migratia din zona rurala.
  Viitorul Resitei e turismul. De aici se poate castiga cate ceva. Dai o fata acceptabila orasului, incepe lumea sa te viziteze si sa cheltuie banii. Poti face un parc tematic, un aquapark, ceva trasee, cautare de comori, festivale de muzica.
  Personal sunt mai mult decat incantat de cum merge treaba acum in Resita. Dupa mandate intregi de chetuit toti banii pe asfaltari si borduri in sfarsit incepe sa se mai vada cate ceva. Se poate face mai mult? Clar! Dar incet treaba se misca in directia potrivita.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei