S-au pus în vânzare biletele pentru Gărâna Jazz Festival! Vezi ce nume vor urca anul acesta pe scenă!

modelmic

Gărâna Jazz Festival, cel mai iubit și așteptat eveniment de gen din România, se va desfășura anul acesta la începutul lunii iulie. Biletele pentru evenimentul care animează an de an micuța localitate de la poalele Semenicului au fost deja puse în vânzare de organizatori. 

Începând din această lună, iubitorii de natură și muzică live care tânjesc după serile de vară cu jazz sub cerul liber își pot planifica ieșirea la a 21-a ediție a Gărâna Jazz Festival, care va avea loc între 6 și 9 iulie, în Munții Semenic. Americanul John Scofield și proiectul său Überjam, quintetul Enrico Rava-Tomasz Stanko și suedezii de la Tonbruket sunt primele trei prezențe anunțate în line-up-ul acestei ediții. Biletele pentru Gărâna Jazz Festival au fost puse în vânzare în rețeaua Biletmaster.ro.

Publicul se va bucura anul acesta de prezența excepțională a lui John Scofield, câștigător a două premii Grammy la ceremonia din februarie 2017: cel mai bun album de jazz instrumental pentru ‘Country for Old Men’ și cea mai bună improvizație solo jazz pentru single-ul ‘I’m So Lonesome I Could Cry’. Scofield va fi însoțit pe scena gărâneză de alte trei prezențe speciale: toboșarul Dennis Chambers, chitaristul Avi Bortnick și basistului Andy Hess. Va fi o formulă muzicală de excepție care va ajunge în Munții Semenic după ce va încânta iubitorii de jazz prezenți la cea de-a 51-a ediție a prestigiosului Montreux Jazz Festival.

Pe aceeași scenă vor urca și două dintre cele mai importante legende ale jazz-ului european, trompetiștii Enrico Rava și Tomasz Stanko, alături de Giovanni Guidi la pian, Reuben Rogers la chitară bas și Gerard Clever la tobe. O premieră pentru lumea muzicală internațională, acest proiect inedit mixează energia jazzului european cu forța jazzului american.

Tonbruket, formația suedeză care a cântat la Gărâna în 2010, revine în poiană după șapte ani cu un album nou, Forevergreens, lansat în primăvara anului trecut. În frunte cu Dan Berglund, muzicianul care a făcut parte din îndrăgitul grup EST, Tonbruket va readuce la festival stilul crossover și farmecul jazz-ului suedez presărat mereu cu improvizație neașteptată și vibrații profunde”, anunță organizatorii festivalului.

Ediția din acest an a Festivalului de Jazz de la Gărâna, cea cu numărul XXI, se anunță a fi una din care nu vor lipsi cu trupe legendare și prezențe deschizătoare de drum în lumea jazz-ului european și american. Concertele și evenimentele adiacente Gărâna Jazz Festival se vor desfășura și anul acesta pe trei scene din Munții Banatului.

Biletele pot fi achiziționate online, prin Biletmaster.ro, la prețul de 300 de lei în varianta de abonament pentru patru de concerte sau 85 de lei în varianta de bilet pentru o singură seară de festival. Mai multe detalii despre ediția 21 a celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est se regăsesc pe www.garana-jazz.ro și www.facebook.com/GaranaJazzFest.

Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii 20 de ani, peste 70.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența jazz-ului de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului.

Foto: http://www.nineoclock.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei