S-a dat startul lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare în Berzovia

 

modelmic

Săptămâna viitoare, în comuna Berzovia vor  începe lucrările la proiectul de extindere a rețelei de canalizare în localitate.

Visul locuitorilor de a intra în rândul localităților moderne va prinde astfel contur.

 

După ce în luna martie au fost semnate contractele cu firma care a câștigat acest proiect, la începutul acestei săptămâni Primăria Berzovia a predat amplasamentul firmei constructoare și, totodată, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor.

 

În data de 6 mai, s-a deplasat la Primăria Berzovia constructorul, președintele de șantier, proiectantul însoțit de topograf și am predat amplasamentul la firma constructoare, SC Tehnocer SRL, două tronsoane, două loturi, în valoare de 217.000 euro plus TVA, ocazie cu care am făcut deplasarea în teren și a fost dat și ordinul de începere a lucrărilor. Societatea și-a adus o parte din materiale și începând de luni, dacă timpul ne va permite, vor începe lucrările pe cele două loturi”, a declarat primarul Berzoviei, Ioan Pop.

 

Lucrările presupun extinderea canalizării pe 3 străzi din Berzovia, după care acestea se vor continua și pe celelalte străzi din localitate.

 

Întregul proiect are o valoare de un milion de euro și este derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, banii provenind din fonduri europene.

 

În proiectul de extindere a rețelei de canalizare este cuprinsă și localitatea Gherteniș. Și acolo lucrările vor fi demarate în funcție de condițiile vremii.

 

Primăria Berzovia are mai multe proiecte pe care le va demara în perioada următoare, atât în comună, cât și în satele aparținătoare, printre care un proiect de asfaltare a peste 8 km de străzi și proiectul de modernizare a drumurilor din satele aparținătoare.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei