S-a decis! Se ridică și Kaufland și Lidl pe locul fostului CET; podul de la 7 Noiembrie va fi reconstruit

modelmic+editorial

În cursul zilei de ieri, Primăria Reșița a organizat o dezbatere publică prin care cerea părerea reșițenilor cu privire la ridicarea unui hipermarket Kaufland în Lunca Pomostului, pe locul fostului CET. Nu mică le-a fost mirarea cetățenilor prezenți în sală, când au aflat că pe lângă Kaufland, se are în plan și ridicarea unui magazin Lidl, tot acolo.

 

Această ideea a primit deja undă verde, cu toate că nu a fost supusă niciunei dezbateri publice, și asta pentru că odată cu ridicarea acestui nou magazin, vechiul Lidl din centru va fi închis. Practic, construirea hipermaketului de la CET reprezintă doar o mutare de locație, în condițiile în care terenul pe care funcționează Lidl în prezent a fost revendicat.

Dincolo de acest aspect, punctul central al discuției l-a reprezentat hipermarketul Kaufland, cel care ar veni să întregească lista de șapte astfel de magazine care există deja pe raza orașului. Spre surprinderea autorităților locale, obișnuite cu reticență și refuz din partea reșițenilor în urma dezbaterilor pentru construirea unui magazin pe locul Confecțiilor, vocea cetățenilor a fost una pașnică și pro de data aceasta.

Reșițenii prezenți la întâlnire au cerut doar lămuriri cu privire la planul de construire care prevede și parter și etaj. Imobilul nu va fi nici pe departe un complex de magazine sau un mall, așa cum se temeau cetățenii, dar va fi etajat pentru a fi loc pentru birourile interne ale magazinului.

Înainte de ridicarea celor două magazine mari, investitorul care deține platforma CET are în plan dărâmarea fostului pod de la 7 Noiembrie și construirea unuia nou care să facă față unui flux mare de circulație. De asemenea, aprovizionarea celor două magazine va fi făcută prin spate, pe partea cu calea ferată, astfel că nu vor exista probleme în ceea ce privește traficul reșițean.

 

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

3 Comentarii

 1. MANofBANAT

  Resita are nevoie de investitii serioase pentru a crea locuri de munca cu salarii cel putin decente. Supermarketurile nu fac parte din astfel de investitii. Investitiile serioase trebuie sa aiba la baza productia nu consumul. Daca continuam asa vom avea un market din 2 in 2 km si devenim penibili. Investitile trebuie sa fie pe productie, pe infrastructura (tramvaiul) si valorificarea potentialului turistic din zona Resitei, incluzand toata zona turistica din jurul muntilor semenic precum si valorificarea produselor agricole specifice zonei montane. Atat conducerea municipiului Resita cat si conducerea CJ-CS trebuie sa devina mai inventivi si mai inovativi in domeniul investitilor si sa absoarba din ce in ce mai multe fonduri europene.

  Raspunde
 2. zero

  Conflict de interese evident.
  Prin Kaufland + Lidl aici creste vanzarea de taitei cu circa 20%.
  Restul nu conteaza, asa ca “s-a decis”.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei