S-a încheiat cel mai mare proiect educațional al județului Caraș-Severin!

tabara

Peste 500 de copii au avut parte de cea mai specială vacanță din viața lor, o vacanță în care bucuria, prietenia, implicarea, creativitatea, responsabilitatea și dăruirea s-au îngemănat dând naștere unor experiențe de de neuitat în cele 14 tabere organizate în 14 comunități rurale din județ.

Ca o încununare a acestui maraton al bucuriei și dăruirii, Episcopia Caransebeșului, în calitate de organizator principal al programului educațional „Tabăra din Inima Satului”,  a derulat ieri, 22 Octombrie 2019, Festivitatea de încheiere a programului TDIS și Gala voluntarilor TDIS.

Evenimentul a reunit toți partenerii implicați în program, reprezentanți ai primăriilor, școlilor și parohiilor din cele 14 localități care au găzduit taberele TDIS, precum și formatorii și voluntarii care au luat parte la proiect.

În deschiderea festivității s-a vizionat un material video cu aspecte de la toate taberele derulate pe parcursul acestei veri, după care au fost adresate scurte mesaje din partea organizatorilor și a partenerilor. A urmat festivitatea de premiere a voluntarilor, precum și a reprezentanților tuturor instituțiilor implicate, iar la final Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a adresat un mesaj celor prezenți.

Programul ”Tabăra din Inima Satului” s-a derulat în perioada februarie – octombrie 2019 și a constat în mai multe activități, dintre care cele mai importante au fost cele 14 tabere educaționale organizate în 14 localități rurale ale județului Caraș-Severin.

Cifrele programului TDIS sunt următoarele:

522 de copii și tineri beneficiari ai unor tabere educaționale gratuite

14 tabere educaționale organizate în 14 sate ale județului Caraș-Severin

14 primării, 14 școli și 18 parohii implicate

81 de formatori și voluntari implicați

63 de zile de tabără, în perioada 18 unie-2 septembrie 2019

23 de sate implicate în proiect

3 sesiuni de formare a voluntarilor

1 festival de tradiții populare cu 170 de copii și tineri participanți din tot județul

Programul ”Tabăra din Inima Satului” este un proiect educațional organizat de Episcopia Caransebeșului, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte  și Centrul de Tineret Moniom, cu sprijinul mai multor parteneri locali (primării, școli și parohii) din județul Caraș-Severin.

Proiectul a fost dedicat Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Ieri a avut loc la Caransebeș festivitatea de încheiere a proiectului “Tabăra din Inima Satului”. Momentul acesta a reunit 100 de oameni din TOT Banatul de Munte, voluntari și organizatori, veniți să mai guste o dată din amintirile a tot ceea ce a însemnat TDIS pentru fiecare în parte, pentru fiecare comunitate, pentru fiecare copil.
A fost magic! Îmi pare incredibil că cel mai mare proiect al Caraș-Severinului s-a încheiat, despre care nu exista om pe care să îl cunosc și să nu vorbească, să întrebe, să cunoască, să dorească..
Uau..! Întreg ultimul an a fost despre acest concept, TDIS, despre cum, când, cine, ce, cu ce și unde să facă. Mi se pare incredibil cum ieri, 22 octombrie, 100 de voci au rostit în apus, împreună, “Noapte bună, TDIS!” – și a trebuit să înțeleg, copleșită de emoții că, da, acum e timpul de odihnă”, spune Anita Radics, președinte ATOR, Banatul de Munte.

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei