S-a întors „tata lor“, Mocioalcă: „PSD e partidul care a guvernat întotdeauna pentru oameni!“  

Mocioalca I

Secretar general al PRO România dar recunoscut la nivel național ca liderul PSD „de la Caraș“, deputatul Ion Mocioalcă se reîntoarce în PSD, partidul care l-a consacrat și unde a cunoscut marile satisfacții politice dar și dezamăgiri pe măsura statutului său politic, un politician care i s-a împotrivit lui Liviu Dragnea și care, ulterior, a devenit o țintă pentru acesta din urmă. Liderul social-democrat, alături de care organizația PSD Caraș-Severin obținea la alegerile parlamentare din 2016, o performanță greu de egalat, amintind aici 3 mandate de deputat și unul de senator, se întoarce într-un moment dificil pentru foștii săi camarazi, care par că nu se regăsesc de la momentul scrutinului europarlamentar și până astăzi.

Deputatul Ion Mocioalcă va candida pe prima poziție la Senat pe listele organizației PSD Caraș-Severin, fiind secondat de Silviu Hurduzeu la Camera Deputaților. Să remarcăm că după 20 de ani, Mocioalcă îi predă, practic, ștafeta mai tânărului său coleg Hurduzeu la Camera Deputaților, urmând ca actualul șef al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională să servească Senatul, această instituție fundamentală legislativă, înființată acum 156 de ani de domnitorul Cuza.

Despre revenirea în fruntea organizației județene PSD, spun asta pentru că nu știu cine își închipuie că Mocioalcă ar putea juca vreodată rolul de locotenent sau servant al lui Silviu Hurduzeu, deputatul cărășean a precizat: „Decizia mea de a reveni în PSD nu a fost una ușoară, dat fiind faptul că, în cazul alegerilor locale, am luptat pentru unificarea stângii.

În cazul județului Caraș-Severin, am sprijinit, din tot sufletul, proiectul alianței dintre PSD și Pro România la ultimele alegeri și, în continuare, cred în puterea pe care stânga unită o poate oferi oamenilor din Caraș și din România“.

Ion Mocioalcă vorbește și despre lipsa de coeziune dar și de viziune comună a proiectului unei alianțe PSD-PRO România pentru perioada imediat următoare: „Din nefericire, în cadrul acestor alegeri parlamentare, se pare că această alianță la nivel național este una prematură“.

Totodată, Ion Mocioalcă nu ascunde faptul că noul proiect de reformare a PSD-ului, pe care încearcă să-l pună în operă liderii social-democrați Ciolacu și Grindeanu, i s-a părut unul de neratat: „Din dorința mea de a continua să reprezint interesele și așteptările cetățenilor din Caraș-Severin în Parlament, am dat curs invitației președintelui PSD, Marcel Ciolacu și a prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu de a candida pe listele Partidului Social Democrat.

Sunt recunoscător pentru încrederea investită în mine de PSD în acest sens și mă bucur că voi avea, din nou, onoarea și oportunitatea de a servi nevoile cărășenilor de la tribuna Senatului“. Și pac, dintr-odată îmi pare că Mocioalcă parcă nici n-a plecat vreodată din PSD-ul girat de unicul Adrian Năstase, pentru că el e de-aici, de-al lor, nici nu poate fi altfel!

Mocioalcă nu se întoarce pe picior de răzbunare!

Întoarcerea mea în PSD nu este despre scandal sau conflict, ci despre continuarea proiectelor. Mai mult, mi-am asigurat toți partenerii de faptul că voi colabora cu ei, în mod cât se poate de sincer și constructiv, în Parlament, acolo unde toate forțele de stânga se vor întâlni pentru a lucra în folosul românilor.

Atunci când am luat decizia de a reveni la PSD, am ținut cont de faptul că, din anii 90 și până astăzi, PSD a fost întotdeauna un partid care a guvernat pentru oameni. Acest crez de a servi oamenii și nu alte interese m-a făcut să revin în acest partid.

Nu trebuie să uităm că plecarea mea din PSD a fost forțată inclusiv de fostul leadership al partidului, care a înregistrat derapaje îngrijorătoare în raport cu așteptările românilor. Astăzi, când reforma PSD este în fața noastră, când Marcel Ciolacu a demonstrat că este un lider cu viziune care vrea să readucă partidul pe un făgaș corect, am simțit că este momentul să mă alătur, din nou, echipei PSD.

Am încredere că acest pas va întări punțile de dialog și colaborare dintre PSD și Pro România, în beneficiul tuturor românilor!

În ceea ce privește privește relația cu actualul lider interimar al organizației, Mocioalcă transmite că nu e loc de niciun orgoliu: „De mult mi-l doream pe Silviu Hurduzeu în echipă, la parlament. Acum, din nou împreună, pentru Caraș-Severin“, a ținut să puncteze Ion Mocioalcă.

Întrebarea care stăruie după această spectaculoasă dar anunțată revenire nu poate fi decât aceea dacă, sub conducerea liderului său consacrat din ultimele două decenii, PSD Caraș-Severin va reuși să revină în rândul preferințelor cărășenilor, după avertismentul brutal primit la alegerile locale din această toamnă. Cu siguranță, alegerile parlamentare vor însemna, mai mult ca niciodată, o demonstrație a expertizei de politician marca Ion Mocioalcă, de această dată în luptă directă cu o dreaptă dinamică, ce pare montată să reziste cu stoicism în ringul electoral.

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Ion ion

    DIN CAUZA UNUIA CA ASTA….NU ARE LOC UN OM CARE CHIAR CREDE IN SOCIAL DEMOCRATIE .CINE SCHIMBA BARBATII….? DOAR CU***** ! AZI PSD …IERI…PRO MAI NU STIU….MIINE CINE STIE…! STAI IN PUII MEI ORI CĂ-I BINE ORI RAU UNDE AI INCEPUT .

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei