S-a mai stins un OM

S-a mai stins un om

Vrajba și zarva politică se estompează atunci când cade, ca un trăznet, vestea tristă: a murit Mihai Stepanescu.

Mi-e greu să scriu despre el la timpul trecut. Șef de Ocol Silvic, director la Direcției Silvice Caraș Severin, două mandate de primar, a fost un OM care s-a implicat în tot ceea ce a făcut. L-am cunoscut poate mai bine decât alți reșițeni, dar nu suficient. Doar atât cât mi-a permis. A fost o relație puțin altfel decât cea de primar – jurnalist. A fost….

Îmi amintesc de o discuție în zona lacurilor, la sârbi, după o întâlnire încheiată cu succes a delegației primăriei reșițene. Era la finalul primului mandat de edil. Sub umbra unor arbori falnici, pe care i-a iubit întotdeauna, cu două pahare de răchie în mână, făceam analiza ultimilor 4 ani. Parcă nu ar mai fi vrut să candideze. Poate că ar fi fost mai bine pentru el. Erau presiuni pe linie politică pe deoparte și mai erau o serie de proiecte care urmau să prindă viață în anul acela, după alegeri. „M-am zbătut pentru ele și vreau să le realizez; vreau să le văd cum prind viață” – îmi spunea. Și viața lui s-a schimbat.

Sunt multe de spus, dar cuvintele se poticnesc. E greu să vorbești despre Mihai Stepanescu la trecut. Nu pot însă, să nu mă gândesc la faptul ca au trecut doar câteva luni de când un alt OM, s-a stins, tot prea devreme – Sorin Frunzăverde. Adversari politici uniți prin aceeași dorință: aceea de a face bine oamenilor si comunității care i-a ales. Nu e momentul să analizăm ce a fost bine și ce nu. Importantă a fost dorința lor.

Prea devreme, mult prea devreme, Mihai Stepanescu s-a stins după o suferință grea. Sper doar că de acolo, de sus, să ne privească și să ne îndrume pașii spre o lume mai bună și mai curată, pe care și-a dorit-o mereu.

Rămas bun prieten drag, rămas bun Mihai, un OM și nimic mai mult.

Dan AGACHE

Stiri similare

5 Comentarii

 1. eu

  ”Sper doar că de acolo, de sus, să ne privească și să ne îndrume pașii spre o lume mai bună și mai curată, pe care și-a dorit-o mereu” ! la ce p** sa ne indrume? si hotii mai mor.. doamne ajuta !

  Raspunde
 2. Petre

  Păcat,..păcat că n-aţi vorbit şi de spăgile luate,de modul arogant şi presupus atoateştiutor cu care trata pe cei din jur,de stilul securistic învăţat de la mentorii lui! Despre morţi …numai de bine,dar ca să aibă drumul luminat şi pavelat(!!??),mărginit de panseluţe şi băncuţe, trebuie amintite şi aceste ..realizări ale defunctului! Dzeu să-l ierte,aşa cum (nici) el n-a iertat pe ceilalţi!

  Raspunde
  1. Marius Boștină

   Înseamnă că ai aceleași urări și pentru actualul primar, Ioan Popa.
   Băncuțe, panseluțe.. Tot un hoț, nu ?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei