S-a stins din viață Nicolae Ștefănescu, fost prefect al județului Caraș-Severin

modelmic

Fostul prefect al județului Caraș-Severin, Nicolae Ștefănescu, s-a stins din viață noaptea de duminică spre luni la Reșița, în urma unei grele suferințe.

Figură marcantă a politicii cărășene, un adevărat cardinal Richelieu al organizației județene a PSD, Nicolae Ștefănescu se declara mereu nemulțumit de starea pe care județul Caraș-Severin a traversat-o din 89 și până astăzi. A plecat dezamăgit din PSD la finalul lui 2015, unde nu a simțit că mai poate coabita cu liderul de la acel moment al organizației județene.

Un om de echipă, un intelectual cu principii, un bun strateg politic și cu un simț rafinat al umorului, Nicolae Ștefănescu a fost prefect al județului Caraș-Severin în perioada 1995-1996 și ulterior consilier județean.

S-au întâmplat în județul Caraș-Severin enorm de multe lucruri în afara legii. Cei pe care i-am trimis în Parlament au votat legi care nu corespund cu Constituţia, adică dau voie la furt. Acesta este cel mai periculos furt, furtul legalizat. N-am văzut atitudine de la noi de nici un fel, ci dimpotrivă, ne-am dat toate rezervele din Caraș-Severin altora. Nu era bine ca toată rezerva de marmură să rămână oamenilor de afaceri din Caraş-Severin? A fost bine să ajungă pe mâna lui Videanu şi Falcă? În legătură cu dărâmarea UCMR-ului, ştiţi multe dar în același timp știți foarte puţine lucruri. Cei care sunt zăngăniți pe la televizor, gen Chebuţiu şi Buzăianu sunt niște scule, niște marionete, în mâna altuia, a lui Dan Ioan Popescu”, declara în urmă cu câțiva ani, Nicolae Ștefănescu, la momentul în care a ales să își dea demisia din funcția de vicepreședinte al PSD Caraș-Severin.

Nicolae Ștefănescu s-a retras din viața politică în ultimii ani, el suferind de mai multă vreme de o boală incurabilă.

În numele organizației PSD Caraș-Severin, președintele Luminița Jivan își exprimă regretul pentru pierderea unui camarad și a unui om de o certă valoare: „În aceste clipe de adâncă tristețe este foarte greu să găsim cuvintele potrivite, pentru că nimic nu mai poate mângâia sufletul persoanelor ce au pierdut o ființă iubită. Astăzi a trecut în neființă Ștefănescu Nicolae, cel care a fost secretarul general al PSD Caraș-Severin, o figură marcantă a politicii cărășene si un om muncitor, implicat și apreciat de întreaga comunitate. Aș vrea să transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate”.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei