S-a terminat cu gratuitatea apei menajere la Moldova Nouă! Aquacaraș îi racordează pe boșnegeni la noua rețea de apă potabilă!

modelmic

Încă de pe vremea răposatului conducător comunist Nicolae Ceaușescu, în cartierul Boșneag al orașului Moldova Nouă, apa de la robinetele cetățenilor continuă să fie alimentată din rețeaua societății Moldomin. Vorbim însă de apă menajeră, provenită din niște bazine de captare vechi, colmatate, care sunt lipsite de supraveghere. Odată cu finalizarea proiectului de apă și canalizare din zona Moldova Nouă, a fost preluată de către societatea Aquacaraș și rețeaua din zona Boșneag, operatorul ocupându-se în ultimii ani gratuit de întreținerea acesteia. Dar toate au o limită! Aquacaraș, prin vocea noului director general, Nicolae Miu Ciobanu, a oprit această gaură neagră a societății, cerându-le cetățenilor să transmită cereri de racordare la noua rețea integrată de apă potabilă și canal. Ceea ce înseamnă că acest serviciu de furnizare nu va mai fi unul gratuit, dar nici apa potabilă nu e menajeră, nu-i așa?

Evident, obișnuiți cu „apă pe gratis“ cetățenii din Moldova Nouă – cartierul Boșneag nu s-au înghesuit să-și facă contracte cu Aquacaraș iar odată oprită furnizarea de apă menajeră provenită din vechea rețea, oamenii s-au regăsit în situația de a nu mai avea apă la robinet. Nemulțumirea a fost exprimată și la adresa presei, în mediul virtual și sună întocmai:

„În Moldova Nouă s-a întrerupt furnizarea apei, într-o mare parte a orașului vechi. Rețeaua e una veche, nu știu exact cine a construit-o. Cert e ca apa curenta acum e gratuită. Primarul a anunțat racordarea la o nouă rețea, contra cost. Majoritatea locuitorilor au fost de acord însă de aproape patru zile vechea rețea a fost oprită complet, lăsând locuitorii neracordați, adică majoritatea, fără apă. Nu există nici un anunț oficial în sensul ăsta și nici vreun demers de a remedia situația. Avem nevoie de un răspuns oficial din partea primăriei către presă. Ne puteți ajuta? Mulțumesc“

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, afirmă că este în deplină cunoștință a subiectului enunțat și le-a cerut încă de acum 4 luni de zile cetățenilor din cartierul Boșneag să facă cereri pentru ca societatea Aquacaraș să treacă la racordarea gospodăriilor acestora la noua rețea de apă curentă. „Cele mai afectate sunt străzile Nicolae Bălcescu și Minerilor. Apa menajeră nu poate fi taxată de către Aquacaraș, iar societatea, urmare a problemelor grave financiare traversate de aceasta, nu și-a mai dorit să întrețină o rețea care nu îi aparține și de pe urma căreia nu poate taxa consumatorii.  Am discutat chiar astăzi cu directorul general, domnul Nicolae Miu Ciobanu, care m-a asigurat că în două luni de zile ar putea racorda străzile, doar că nu am văzut un aflux de cereri în acest sens, ba dimpotrivă. În acest timp, societatea Aquacaraș, s-a angajat să asigure întreținerea rețelei. Doar că oamenii trebuie să conștientizeze că acest serviciu de furnizare a apei potabile trebuie plătit, așa cum este plătit și de ceilalți cetățeni din celelalte cartiere din Moldova Nouă. Proiectul de apă-canal este finalizat în Moldova Nouă, deci trebuie să intrăm în linie dreaptă, cu apă potabilă pentru cetățeni. Oamenii nu vor să se conecteze la noua rețea de apă potabilă, după ce apa este tratată într-o stație de epurare, pentru că s-au obișnuit ca apa să fie gratuită, chit că era o apă menajeră rezultată din niște bazine insalubre!“ , a declarat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei