S-a zis cu investițiile în infrastructura locală! Reșița va pierde anual aproape 16 milioane de lei

modelmic+editorial

 

 

Guvernul a adoptat ieri pachetului de măsuri fiscale, lucru care ne va costa scump, după cum anunță primarul Ioan Popa. Prin această decizie, contribuțiile sociale vor trece de la angajatori la angajați, ceea ce ar face ca Reşiţa să piardă aproape 16 milioane de lei.

 

Potrivit primarului Popa, aproape 30% din bugetul Primăriei se bazează pe cota defalcată din impozitele pe venit, iar schimbările impuse de Guvern ar duce la o pierdere anuală de 11% din bugetul orașului, asta însemnând 3,5 milioane de euro, sau 15,9 milioane de lei.

„Prin scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% se lovește în una dintre cele mai importante surse de venit a adminstrațiilor locale. Scăderea acestei cote, de pe o zi pe alta, cu 37.5% va afecta cu consecințe grave bugetele primăriilor din toată țara. Veniturile municipiului Reșița se bazează în proporție de 29% pe cota defalcată din impozitele pe venit. După punerea în practică a acestor măsuri Reșița va pierde anual 11% din total venituri, adică 15.9 mil lei – echivalentul a 3.5 mil euro”, explică edilul-șef.

Popa preconizează și care vor fi consecințele acestor schimbări, fiind vorba aici despre reducerea substanțială a investițiilor  în infrastructura locală și imposibilitatea de a mai cofinanța proiecte europene.

„Consecința acestor diminuări va fi o reducere substanțială a investițiilor în infrastructura locală și chiar incapacitatea de cofinanțare a proiectelor din fonduri europene.

Deși Guvernul anunță măsuri compensatorii, sub o formă sau alta, ele nu reprezintă decât o modalitate de control al primarilor care urmeză să se ”căciulească” în fața reprezentanților guvernului în loc să caute investitori serioși cu ajutorul cărora să dezvolte comunitățile locale. De aceea, îmi exprim public dezacordul cu privire la această inițiativă și mă voi opune total acestei măsuri care nu ajută nici angajații, nici mediul privat dar produce o gaură imensă în bugetul localităților.

Nu există argumente pragmatice, în cifre, pentru acest demers al Guvernului iar această abordare poate fi calificată ca o intenție clară de face primarii dependenți de Guvern”, adaugă primarul Popa.

 

Diana RADU

Stiri similare

4 Comentarii

 1. doru

  In aceste conditii trebuie revazuta atitudinea fata de unele proiecte care nu aduc bani si costa foarte mult. Chiar avem nevoie de tramvaie de milioane de euro, sau drumuri catre Dealul Ciorii? Haideti sa identificam solutii pentru atragerea investitorilor, facilitati pentru acestia… De locuri de munca au nevoie oamenii!

  Raspunde
 2. zero

  “Reșița va pierde anual 11% din total venituri, adică 15.9 mil lei – echivalentul a 3.5 mil euro”, explică edilul-șef.
  Nu doar Resita (de care te doare la basca), ci in special manariile tale personal-mafiote cu “taiteii” din banii publici vor fi in pierdere.
  In rest…bla, bla, bla… justificari de popa profetic si atotstiutor :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei