„Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste această epidemie de coronavirus“

a
Situată la doar câțiva kilometrii de municipiul Reșița, comuna Ezeriș se confruntă și ea cu problemele cauzate de noul coronavirus. Cetățeni indisciplinați, familii aflate în autoizolare, probleme economice care se întrevăd deja. Cum este văzută această situație din fotoliul celui ales să gospodărească urbea, am aflat în această dimineață de la edilul localității Ioan Rusu:

„Offf, e complicat de dat un răspuns la tot ce se întâmplă legat de acest Covid -19, din postura de primar, pentru că lucrurile nu sunt chiar așa de simple cum par la prima vedere, cu atât mai mult cu cât în fiecare zi ne întâlnim cu cetățeni și concetățeni de-ai noștri care nu conștientizează ce ni se poate întâmpla, sau ce li se poate întâmpla. Mai mult decât atât, cred că e doar începutul, iar în următoarele două, trei săptămâni vom atinge vârful epidemiei și ca atare lucrurile sunt într-o stare complicată, sau chiar foarte complicată din punctul de vedere al primarului. Spun asta pentru că sunt de luat decizii care pentru unii concetățeni nu sunt convenabile, pentru alții sunt; pot să spun că ești la ora actuală între ciocan și nicovală“.

„Avem și persoane aflate în autoizolare, 14 la număr; este vorba de 3 familii la Soceni, una la Ezeriș, plus încă două persoane care au domiciliul la Ezeriș dar stau în autoizolare la Reșița. Izolarea se respectă, dar pentru asta vă spun sincer că au fost momente destul de neplăcute ale primarului, ca să-i facă pe acești oameni să înțeleagă de ce trebuie să stea în autoizolare. Fac și pe această cale un apel către concetățenii mei și nu numai; să înțeleagă că nu este de joacă, să lase mersul la iarbă verde pe altă dată, să lase plimbările fără rost pentru altă dată, să stea acasă, să încerce să se autoizoleze, să încerce să nu aibă contacte dese cu alte persoane, pentru că la final, dacă se vor respecta aceste reguli elementare, va fi bine pentru toți. Altfel va fi destul de rău și nu aș vrea să ajungem unde sunt astăzi Italia și Spania, care își numără zilnic morții cu sutele“.

Va exista viață și după criza medicală cauzată de coronavirus, dar va fi inerentă și o criză economică ce se întrevede deja la orizont. Cum va fi ea gestionată?

„E clar că după această criză a coronavirusului va veni și o alta, o criză economică. Eu cred că cel mai important este să trecem cu bine peste această perioadă a virusului. Eu cred că dacă reușim să trecem cu bine peste asta, cealaltă criză, cea economică, o vom înfrunta altfel, atunci când vom fi sănătoși ne vom dedica cu toate forțele și trecem și peste problemele economice, care vor fi inevitabile. Vor fi luate la vremea potrivită măsuri din partea autorităților locale, atât cât ne va sta în putință, pentru a trece peste acea criză economică, dar repet: cel mai important lucru este să trecem cu bine peste criza virusului, să rămânem sănătoși și după aceea lucrurile vor intra într-un normal încet, încet“ – a mai spus primarul comunei Ezeriș Ioan Rusu.

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei