„Să ne bucurăm împreună de ultimele zile de izolare acasă”, propunerea Centrului de Tineret Mansarda din Reșița

mansarda

 

Voluntariat pe canapea, aceasta este propunerea Centrului de Tineret Mansarda și a Centrului de Voluntariat din Reșița pentru Săptămâna Națională a Voluntariatului de anul acesta. Spre deosebire de edițiile trecute, din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii voluntari reșițeni nu pot derula activitățile cu care ne-au obișnuit deja și în care încercau să mobilizeze oamenii din comunitate. Cu toate acestea, voluntarii au decis să nu amâne sau anuleze cu totul activitățile de săptămâna aceasta, ci să le adapteze.

Voluntarii de la centru au hotărât să propunem trei activități, să experimentăm ceva ce nu am mai făcut și să ne bucurăm împreună de ultimele zile de izolare acasă. Motto ales de noi pentru acest an este «Înflorește pe canapea!»”, explică Daniela Lupșan, consilier pentru tineret.

Iată programul acțiunilor din Săptămâna Națională a Voluntariatului este următorul:

De vorbă cu mască – 12 mai 2020, ora 18:00, pe Zoom

Zilele acestea purtăm obligat mască când ieșim afară. Dar înăuntru, acasă, cum este cu „măștile”? Câte „măști” am schimbat în casă pe timpul carantinei? De când ne trezim și până seara când dormim, câte „măști” ne punem? Ce mască pentru a spune celor din jur cum ne simțim, pentru a-i face să înțeleagă cine suntem în aceste zile sau pur și simplu că avem nevoie de ajutor? Discuția va fi facilitată de Alexandra Marițescu, psiholog.

Free Ocico cu poveste, 13 mai 2020, ora 17:00, pe Zoom

De ce Free Ocico cu poveste în acest an? „Pentru că obiectele pe care vrem să le dăruim vor fi însoțite de povestea lor, de ce le-am cumpărat sau cum le-am primit, ce viață au avut cât au fost la noi etc. Un grup de voluntari, s-a gândit cum continuăm în situația de izolare din acest an și repede, au găsit soluția. Cum va fi? Stăm acasă, ne vedem pe zoom și fiecare pregătește 3 obiecte speciale pe care este dispus să le dăruiască celorlalți. Poate fi un tricou, o carte, o brățară, lucruri care au fost de folos și încă mai pot fi. De câte săptămâni stăm în izolare cred ca mulți ne-am gândit la faptul ca de fapt, avem nevoie de atât de puține lucruri ca să putem trăi. Și poate acum este mai potrivit momentul decât înainte, de a reflecta la tendințele astea consumiste ale noastre și a dona lucruri faine. Lucruri la care încă mai ținem și pe care vrem să le dăruim ca să se bucure alții care au nevoie de ele. Și mai vrem să ne bucurăm și noi de bucuria celuilalt”, precizează Daniela Lupșan.

Zoom in Party, 14 mai 2020, ora 19:00, pe Zoom

De la mic la mare, cu mască, fără mască toată lumea poate participa la primul bal online organizat de Centrul de Voluntariat Reșița. De ce este nevoie? Fiecare pregătește un fel de mâncare din gastronomia locală sau internațională și în funcție de meniul ales participanții se costumează în specificul țării respective. Costumația poate fi accesorizată cu o mască pe figură, cu muzică potrivită în fundal și povestea personajului din izolare. Se acordă premii celor mai creativi participanți. Activitățile sunt propuse de voluntarii Sara Cojocariu, Mădălina Gligor, Ionela Pleșan, Ema Frențescu, Paula Iancu și Andrei Radu, care vor încerca să îi scoată pe participanți din starea de „apatie izolată”.

Proiectul de anul acesta nu are finanțare, „ne susținem cu resurse proprii ale celor care participă”, mai precizează Daniela Lupșan.

SNV mai 2020 (1)

 

 

Karina TINCUL

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei