Salariile angajaților CJ Caraș-Severin și indemnizațiile consilierilor județeni, majorate!

 modelmic

Salariile angajaților Consiliului Județean Caraș-Severin, dar și indemnizațiile consilierilor județeni au fost majorate, în urma unei decizii luate în ședința de ieri a forului județean. Conform proiectului de hotărâre, aproape 2 milioane de lei vor fi cheltuiți în plus până la finalul anului pentru a acoperi aceste creșteri salariale. Procentul acordat nu i-a mulțumit însă pe sindicaliști și nici pe consilierii liberali, care au depus inclusiv un amendament la proiect prin care solicitau o creștere mai substanțială.

În redactarea majorărilor de salarii am avut în vedere, în primul rând, o armonizare a nivelului de salarizare în conformitate cu prevederile bugetare, cu ceea ce își permite Consiliu Județean Caraș-Severin să plătească. În al doilea rând am ținut cont de o majorare în procente mai mare pe funcțiile de execuție decât pe funcțiile de conducere. De asemenea, am încercat să respectăm ceea ce legea salarizării unice prevedea, adică să păstrăm ierarhizarea. Efortul financiar al aplicării prevederilor acestei legi este destul de mare pentru CJ”, a explicat Silviu Hurduzeu.

Fondul de salarii aprobat la începutul anului de CJ era de 9.352.000 de lei, acesta crescând în urma majorării cu 1.866.580 de lei. De exemplu, necesarul pentru acoperirea salariilor angajaților din aparatul de specialitate al CJ crește de la 734.344 la 927.668 pe lună, în timp ce suma alocată pentru plata indemnizațiilor consilierilor județeni crește de la 80.000 de lei la 126.000 de lei pe lună.  Președintele Hurduzeu încă nu știe de unde vor veni banii pentru a acoperi creșterile salariale, pentru moment el punându-și speranța într-o rectificare bugetară.

Noi vă propunem cel puțin două surse suplimentare, ca să puteți să aveți fonduri de salarii. Am făcut un calcul cu un specialist, dacă se transformă în peleți toate bălăriile de la unitățile militare în paragină și dacă se cosesc marginile drumurile, numai aceasta asigură fondul de salarii. Mai mult, puteți intra pe reducerea consumului de carburanți, a deplasărilor în străinătate, a protocolul și altele care vă sunt la îndemână. Sunt bani, că de aia a propus anumite cifre. Dacă nu sunteți în stare, lăsați-ne pe noi la conducere și noi dăm salariile acestea”, a afirmat consilierul PNL, Ion Cojocariu, care a susținut cu înflăcărare amendamentul propus de colegul său liberal, Cristian Gâfu. Cojocariu a susținut că amendamentul PNL-ului a fost făcut doar în urma unei solicitări a sindicaliștilor, care au venit să le ceară sprijinul, nemulțumiți de creșterile salariale propuse de Hurduzeu și care ar fi mult mai mici decât cele din alte județe.

DSC_0222

Din punctul meu de vedere este o creștere substanțială. Amendamentul propus de PNL făcea ca aceea diferență pe care ar trebui să o asigure CJ să fie mult mai mare. Comparația cu alte județe evident că nu poate sta în picioare, să facem comparația pe ceea ce înseamnă potențial economic al unui județ, ceea ce înseamnă venituri proprii și o să vedem că județe cu potențial economic mai mare pot asigura salarii mult mai mari decât CJCS”, a mai precizat Silviu Hurduzeu, convins că amendamentul liberalilor nu a avut decât un scop populist și că soluțiile propuse de aceștia nu sunt fezabile.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei