Salvamontiștii cărășeni asigură de acum permanența pe traseele turistice din județ!

salvamont

Salvamontiștii cărășeni se așteaptă la un număr mare de turiști pe traseele din județul Caraș-Severin, odată cu încetarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă, perioadă care a adus și relaxarea privind deplasarea persoanelor.

După ce au fost verificate și marcate toate traseele turistice, începând cu 15 mai este asigurată permanența în zonele: Muntele Mic-Țarcu, Muntele Semenic, Cheile Nerei, Cheile Carașului și Băile Herculane, comunică DDJ Caraș-Severin.
Cu această ocazie echipa Salvamont Caraș-Severin reamintește turiștilor amatori de drumeții cele mai importante reguli pentru un traseu fără griji:

Înainte de plecarea în excursie, informați-vă despre starea vremii, despre traseul pe care doriți să-l parcurgeți și gradul de dificultate al acestuia.

Plecați pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales și cu harta zonei. Nu uitați să puneți în rucsac lanterna cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și trusa de prim-ajutor.

Alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab din grup

Folosiți doar traseele marcate, urmărind marcajele și indicatoarele de traseu.

În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.

Nu consumați băuturi alcoolice înainte și în timpul drumețiilor.

În caz de rătăcire păstrați unitatea grupului. Rămâneți treji și conștienți, mișcați-vă pe loc pentru a preveni hipotermia și nu consumați alcool. Solicitați ajutor apelând numărul unic de urgență 112 sau Salvamont (0725826668) – Dispeceratul Național Salvamont”, precizează Salvamont Caraș-Severin.

Cu toate că s-a dat liber la mișcare în natură, autoritățile atrag atenția pasionaților de drumeții să nu uite că pericolul de răspândire a noului Coronavirus nu a trecut. Se recomandă evitarea deplasării în grupuri mai mari de 3 persoane, păstrarea distanței și echiparea cu măști de protecție și soluții igienizante pe bază de alcool.

sal

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei