Sancțiunile i-au pândit pe comercianții cărășeni în 2017! Protecția Consumatorului a dat amenzi de 870.000 de lei

modelmic+editorial

În cursul anului 2017, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a acordat o mai mare atenție acțiunilor tematice de control transmise de ANPC. Astfel, au fost realizate în decursul anului sute de controale care s-au soldat, în cele mai multe cazuri, cu sancțiuni și chiar cu suspendarea activității.

Acțiunile de control au vizat de la magazine, baruri, restaurante, până la saloane cosmetice, solare, sau service-uri auto. În total, pe parcursul anului 2017 au fost realizate 2570 de controale, cu 400 mai multe decât în anul 2016. În urma acestora, s-au înregistrat 973 de contravenții soldate cu amenzi în valoare totală de 864.500 de lei. Din această sumă, 166.750 de lei au fost achitați operativ.

De asemenea, în ceea ce privește activitățile de comerț, în cursul anului trecut au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 85.000 de lei, dintre care au fost scoate definitiv de la vânzare bunuri care valorau 1506 lei.

Și în acest an Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor anunță că va acționa la fel de operativ în cadrul programelor trimestriale de control pe cele trei domenii: alimentar, nealimentar și prestări servicii.

Alexandra JURCA

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Dan

    Măi fraților, un șofer, persoană fizică, plătește amenzi mult mai mari pentru încălcarea codului rutier iar aceste persoane care atentează la viețile noastre și la viitorul țării primesc amenzi onorifice. Trezitiva fraților

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei