Șantierul cucu – bani puțini și mult de lucru. Drumurile din Caraș-Severin suferă de…multe gropi

xx
Cele câteva sute de Km de drum județean din Caraș Severin suferă din cauza lipsei investițiilor. Multe dintre ele nu au mai avut parte de un covor asfaltic nou de foarte mult timp, iar traficul și intemperiile și-au lăsat amprenta asupra lor. Din cauza suprafeței mari a județului, a sumelor mereu insuficiente alocate, cei aproape 900 de Km de drum județean sunt tot mai degradați.

Despre posibilitățile Consiliului Județean Caraș Severin de a efectua lucrările de reparații și întreținere a acestor artere rutiere, Gabriel Știka – directorul executiv al Direcției de Administrare a declarat: „Am reușit să demonstrăm în perioada scurtă de când sunt la conducerea acestei societăți de drumuri județene Caraș Severin, chiar dacă nu am reușit să-i mulțumim pe toți, și nu vom reuși niciodată să-i mulțumim pe toți, cred că am reușit să demonstrăm că se poate face ceva. Această țintă nu se poate atinge fără atâta timp cât nu dispui și de un suport financiar. Anul trecut am avut un buget considerabil, poate de trei ori mai mare decât acel din acest an. Această problemă se poate rezolva după luna iunie, când se poate face o rectificare bugetară. Împreună cu președintele Consiliului Județean Caraș Severin Silviu Hurduzeu, am gândit o strategie pe baza căreia putem face strict lucrările de întreținere și reparații pe timp de vară“.

yy

Referitor la perioada de iarnă care s-a încheiat Gabriel Știka a declarat că anul acesta costurile pentru deszăpezire au fost considerabil mai mici datorită vremii relativ calde și a lipsei precipitațiilor sub formă de zăpadă. Domnia sa a precizat că în prezent Secția de Drumuri Județene nu dispune de utilaje proprii și este doar o interfață între Consiliul Județean și operatorii care asigură atât deszăpezirea cât și lucrările de reparații ori de modernizare a drumurilor din Caraș Severin.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. imoGen

  ” în prezent Secția de Drumuri Județene nu dispune de utilaje proprii”

  Ăștia se ocupă de drumurile județene … cu Stika și cu Popovici în frunte.

  “chiar dacă nu am reușit să-i mulțumim pe toți”

  S-au băgat bani în drumul județean de la Slatina Timiș la Brebu Nou (ca să ajungă Popovici mai rapid la vilă) și în drumul județean către Poiana Mărului (vila lui Stika). Se poate spune că au “reparat” în ordinea priorităților.

  Raspunde
 2. Gigi Against

  Domnule Stika, daca nu poti, fii demn si da – ti demisia…lasa – i pe cei care pot!
  Va plangeti ca babele la capul raposatului dar nu va asumati incapacitatea de care dati dovada, atat dvs. cat si vicele Popo !

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei