Şapte afgani descoperiţi într-un camion de poliţiştii de frontieră timişeni

a

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița – I.T.P.F. Timișoara au descoperit, într-un auto-marfar, șapte cetățeni din Afganistan, care intenționau să iasă ilegal din ţară, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al instituției subcomisar de poliție Nicola Petre-Ionuț:

aa

„În data de 09.12.2020, în jurul orei 06.00, în urma unui apel la 112, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, colegii noștri au oprit pentru control, în localitatea Moravița, un auto-marfar înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 65 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, material lemnos, cu destinație Serbia. Cu ocazia verificării mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că prelata remorcii era tăiată, descoperind în interior șapte cetățeni străini.

În urma efectuării verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt șapte tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani, solicitanți de azil în România. Aceștia au declarat că s-au urcat în auto-marfar cu intenția de a ajunge într-un stat din Vestul Europei, crezând că mijlocul de transport urma să tranziteze frontiera spre Ungaria. Totodată, șoferul a declarat că migranții s-au urcat în auto-marfar fără cunoștința lui.  În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun“.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei