Șapte persoane, arestate pentru 30 de zile în urma perchezițiilor de la Caransebeș!

modelmic

Șapte persoane au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în urma perchezițiilor ce au avut loc zilele trecute în municipiul Caransebeș. Este vorba despre Antoniu-Traian Radu, Irinel-Alexandru Haragea, Gheorghe Iulian Duţescu, Bogdan-Emanuel Radu, Florin Turnea, Stelian-Cosmin Cega şi Marius Vitan.

17 percheziții au avut loc pe data de 1 noiembrie pe raza municipiului Caransebeș, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Perchezițiile au fost derulate de procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caras-Severin.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că gruparea se aproviziona cu substanțe psihoactive de pe internet, în special din China. După ce intrau în posesia substanței active, aceasta era prelucrată pe plan local, prin amestec cu diverși solvenți, cum ar fi acetona și alte substanțe toxice, și impregnarea pe fragmente vegetale, de regulă provenite din plicurile de ceai. Substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv erau vândute ulterior în rândul tinerilor din Caransebeș, Reșița sau Oțelu-Roșu, la prețuri cuprinse între 30-60 lei/doza, în funcție de cantitatea dorită, în diverse ambalaje (țiplă, staniol,ș.a) la doze de 0,2 – 1 gram. În urma perchezițiilor, au fost descoperite 150 de grame de substanță psihoactivă în stare pură (ce putea fi folosită la prepararea a peste 1.000 de doze), doze pregătite pentru vânzare și bunuri folosite la prepararea drogurilor și a substanțelor psihoactive.

Iată soluția pe scurt a Tribunalului Caraș-Severin: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, privind arestarea preventivă a inculpaţilor: Radu Antoniu-Traian, Haragea Irinel-Alexandru, Duţescu Gheorghe Iulian, Radu Bogdan-Emanuel, Turnea Florin, Cega Stelian-Cosmin şi Vitan Marius. În baza art. 226 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Radu Antoniu-Traian, Haragea Irinel-Alexandru, Duţescu Gheorghe Iulian, Radu Bogdan-Emanuel, Turnea Florin, Cega Stelian-Cosmin şi Vitan Marius pe o durată de 30 zile, de la data de 02.11.2018 şi până la data de 01.12.2018 inclusiv. În baza art. 230 alin.1 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă, corespunzătoare. Respinge cererile formulate de inculpaţii Radu Antoniu-Traian, Haragea Irinel-Alexandru, Duţescu Gheorghe Iulian, Radu Bogdan-Emanuel, Turnea Florin, Cega Stelian-Cosmin şi Vitan Marius, prin apărătorii săi, privind luarea unei măsuri mai puţin restrictive respectiv arestul la domiciliu sau controlul judiciar. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorilor din oficiu, în cuantum de câte 130 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi se suportă definitiv de către acesta. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei