Sărbătoare cu păpuşi la muzeul din Caransebeş

modelmic

Cu ocazia Zilei Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, care se va sărbători luni, 13 noiembrie, de la ora 12 va fi vernisată o interesantă expoziţie de păpuşi, care reprezintă un adevărat patrimoniu. Ele fac parte din colecţia Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova, fiind una itinerantă.

„Mari muzee din România au prezentat această expoziţie din 2015 şi până acum. Sunt 80 de păpuşi din porţelan, de o frumuseţe rară, care reprezintă îmbrăcămintea secolului al XIX-lea, dar şi moda acelor timpuri, şi marile personalităţi care au trăit în acea perioadă. Ea va putea fi vizitată începând de marţi, până în luna martie a anului viitor”, a spus Adrian Ardeţ, directorul muzeului caransebeşean.

Cu acelaşi prilej, după-amiază, de la ora 18, va avea loc un concert al Ansamblului „Zestrea Gugulanilor”, partener al muzeului.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei