Sărbătoare la Doman! 5 ani de la Înființarea Parohiei Române Unite cu Roma, Greco Catolică!

modelmic

Doman, 20 iulie, o zi frumoasă pentru comunitatea greco catolică din Doman! Sărbătoarea Sfântului Ilie Tesviteanul, a coincis cu aniversarea celor 5 ani de sfințire a Bisericii Română Unită cu Roma, Greco Catolică din cartierul Doman, și momentul fericit de sărbătorire a hramului Protopopiatului Reşita.

Reprezentantul Episcopiei Lugojene și al Prea Sfințitului Mesian a fost la Reșița Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, cel a rostit câteva cuvinte legate de sărbătoarea Sfântului Ilie, pilde și legenda sfântului, care iată, a străbătut timpul, până în zilele noastre.

La rândul său, părintele paroh Aurel Bendariu, care slujește la Biserica Greco Catolică din Doman a făcut un scurt remember al momentelor de început, care au condus la ridicarea și zidirea lăcașului situat la ieșirea din Reșița spre Anina, mulțumind tuturor celor ce i-au fost alături pe parcursul acestei călătorii spirituale atât de intense și de apropiate de Dumnezeu. Un mesaj curat, fără abrevieri, rostit din inimă, așa cum îl are  de fiecare dată părintele Bendariu, în jurul căruia au venit și continuă să vină numeroși credincioși.  Părintele de la Doman care luptă întru credință și pentru ridicarea viitoarei biserici greco catolice din zona centrală a Reșiței, pe un teren cedat de TMK prin bunăvoința managerului Romulus Ioan, de altfel un credincios greco catolic, a ținut să ofere diplome de onoare celor care au sprijinit demersul său și al Bisericii Română Unită cu Roma, Greco Catolică „în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru promovarea și susținerea în activitățile pastoral misionare, culturale și sociale, desfășurate în cei 5 ani de la înființarea Parohiei Române Unite, Greco Catolică Doman“.

Au primit diplome de onoare și recunoștință Preasfinţitul Alexandru Mesian, Mons. Angelo Narcis Pop, Reper24, Radio România Reşita, Info CS, Jurnalul de Caraș, omul de afaceri Andre Crăciun, Gheorghe Berzescu, Maria Galan și Corului Parohial, care nu are o denumire dar care va căpăta cu siguranță un nume sonor și … angelic.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669307198977″]

Despre planurile Bisericii Române Unită cu Roma, Greco Catolică la Reșița, emisarul Episcopului Mesian, Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj, a declarat:

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Andrei

    “a făcut un scurt remember“ – rememorare nu suna bine. Trebuie sa folosim englezisme, ca doar asa ne remarcam ca jurnalisti (scriind de bine despre membri PSD si actiunile acestora).
    Grija mare cu greco-catolicismul ! Se scrie cu cratima.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei