Sărbătoare prietenoasă cu mediul! România și Serbia, colaborare dincolo de granițele protocolare

Ziua Cooperarii Europene

Oravița a fost ieri gazda sărbătoririi Zilei Cooperării Europene, eveniment organizat de BRTC Timișoara în cadrul măsurilor finanțate de Uniunea Europeană prin programele INTERREG IPA. Astfel de evenimente sunt organizate în luna septembrie și au scopul de a marca buna cooperare dintre România și Serbia în cadrul liniilor de finanțare menționate.

Comunitățile partenere din România și Serbia au fost reprezentate la Oravița cu ocazia Zilei Cooperării Europene. Pentru a marca această aniversare, în parcul din Zona Gării din Oravița au fost plantați 34 de arbori, aceștia semnificând cele 34 de proiecte implementate sau aflate în curs de implementare în comunitățile de la granița dintre România și Serbia. Pentru câteva minute, decidenții din comunitățile respective au lăsat ștampila și pixul și au pus mâna pe lopată și găleata cu apă pentru a planta un arbore în numele celor pe care îi reprezintă. În parcul din Zona Gării s-au aflat ieri și foarte mulți copii, aceștia bucurându-se de cadouri simbolice oferite de organizatori.

Ne bucurăm că am fost selectați pentru a găzdui aniversarea din acest an a Zilei Cooperării Europene. A fost un prilej pentru noi de a ne îmbogăți arealul verde din cartierul Zona Gării cu 34 de arbori. Mai mult, prin participarea elevilor de la Școala Gimnazială «Romul Ladea» la eveniment, sperăm ca aceștia să deprindă un comportament sănătos în ceea ce privește protecția mediului și stilul de viață curat și sănătos. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor participanților care ne-au onorat cu prezența, dar și reprezentanților BRTC Timișoara pentru organizarea impecabilă”, a declarat, pentru Reper24, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157701303028764″]

La finalul acțiunii de plantare a arborilor, reprezentanții comunităților din cele două țări au lansat spre cer, în mod simbolic, baloane colorate.

 

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei