Sărbătoare în Răcășdia – duminică are loc Târgul de primăvară!

modelmic

Comuna Răcășdia din Caraș-Severin va îmbrăca la sfârșitul acestei săptămâni straie de sărbătoare. Locuitorii din comună, dar și din localitățile învecinate, sunt așteptați să participe duminică, 29 martie, la cea de-a XXXI-a ediție a tradiționalului Târg de primăvară. 

Încă de la primele ore ale dimineții, locuitorii satelor de pe Valea Carașului sunt invitați să cunoască ofertele comercianților și să se aprovizioneze cu produse specifice anotimpului. Vor fi prezenți comercianți și producători de utilaje agricole, unelte, îngrășăminte, erbicide, pesticide, furaje pentru animale, puieți de pomi, răsaduri și flori.

Fiecare târg e frumos în felul lui, dar primăvara parcă este un pic mai nunțat. Sunt tot felul de flori, de răsaduri, de semințe, deci cu alte cuvinte Târgul de la Răcășdia este organizat special pentru agricultori, pentru ca aceștia să cumpere tot ce este necesar a pune în pământ primăvara. Vor fi prezenți și producători particulari, persoane care au accesat diverse proiecte și care vin să își etaleze produsele”, a declarat pentru Reper 24, primarul Mirco Lechici.

Nu vor lipsi nici crescători de animale şi păsări de rasă, iar la finalul târgului cele mai frumoase exemplare vor fi premiate de Asociaţia Crescătorilor de Vaci. Invitat special al evenimentului va fi și în acest an fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, nelipsit de la ultimele ediții ale Târgului de la Răcășdia.

Atmosfera va fi întreținută de formația de dansuri populare și de fanfara din localitate, alături de invitați din Grebenat, Serbia, localitate înfrățită cu Răcășdia de peste 10 ani.

Târgul de Primăvară de la Răcășdia este organizat de Primăria și Consiliul Local Răcășdia, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Vaci din localitate și Camera Agricolă a județului.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei