Sărbătorile pascale redeschid frontiere

front

Rudele şi prietenii din România şi Serbia se vor putea vizita de Paşti folosind drumul cel mai scurt, trei puncte de frontieră fiind redeschise la solicitarea autorităţilor publice locale sârbe şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române.

La sfârşitul săptămânii se vor deschide temporar Punctul de Trecerea a Frontierei Foeni II (localitate de pe teritoriul României) – Jasa Tomic (localitate de pe teritoriul Serbiei), Valcani (localitate de pe teritoriul României) – Vârbica (localitate de pe teritoriul Serbiei) şi Lunga (localitate de pe teritoriul României) – Nakovo (localitate de pe teritoriul Serbiei). Scopul deschiderii temporare a Punctelor de Trecere a Frontierei este celebrarea Sărbătorilor religioase române şi sârbe din perioada următoare, se precizează în comunicatul primit la redacţie de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara .

Astfel, aceste PTF – uri vor fi deschise in urmatoarele intervale orale:

  • Punctul de Trecerea a Frontierei Foeni II – în perioada  18 – 20.04.2014, între orele 08.00 – 19.00 (ora României);
  • Punctul de Trecerea a Frontierei Valcani – în perioada  18 – 20.04.2014, între orele 09.00 – 20.00 (ora României);
  • Punctul de Trecerea a Frontierei Lunga – în perioada  18 – 21.04.2014, între orele 09.00 – 19.00 (ora României);

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara reaminteşte tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Serbia se poate face în baza un document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Posesorii buletinelor de identitate vechi sunt atenţionaţi că nu le pot folosi la trecerea frontierei.

Participanţii la traficul transfrontalier pot obţine orice informaţie referitoare la trecerea frontierei de stat, sunând la numărul de telefon unic 021 – 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz, se mai precizează în comunicatul primit pe adresa redacţiei reper24.ro.

Laura PIPERIU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei