„Am scăpat teatrul de contractele-căpușă! Anul viitor începem premierele!”, anunță noul manager Florin-Gabriel Ionescu!

 modelmic

Noul manager al Teatrului de Vest din Reșița, Florin-Gabriel Ionescu este pregătit să pornească la drum și să își pună în aplicare proiectele cu care a reușit să obțină un mandat de patru ani la conducerea instituției de cultură. Pentru început Ionescu s-a ocupat de partea financiară a Teatrului, urmând ca prima premieră să aibă loc în luna februarie a anului viitor.

În ciuda zvonului și a previziunilor sumbre, Teatrul de Vest din Reșița nu încheie anul 2017 cu datorii, ba chiar dimpotrivă, cu ceva bani în cont. Ionescu a explicat recent, în cadrul unei conferințe de presă, că a renunțat o serie de contracte anteriore încheiate de fosta conducere a teatrului, „contracte-căpușă”, după cum le-a numit, ceea ce a adus economii importante la bugetul instituției.

Prima lună de când am venit m-am ocupat doar de administrație. Am citit contractele teatrului de pe ultimii 2 ani, de o parte din ele am reușit să scăpăm. Cred că am făcut economii importante teatrului pentru anul viitor, în sfârșit vom putea porni niște producții.

Din 16 noiembrie, de când am preluat postul, până acum nu am putut să facem nici o producție, pentru că nu existau bani pe capitolul acesta. Teatrul avea bani, am găsit teatrul cu 55.000 de lei în cont, dar nu puteau fi atinși pentru că erau prevăzuți pe alte capitole, pe întreținere și nu producție sau colaborări. Am cerut Consiliului Județean schimbarea de capitole, toți banii necheltuiți pe alte capitole i-am trecut pe producții, ceea ce însemnă că vom putea semna contracte cu regizori, scenografi, compozitori și vom putea din ianuarie începe repetițiile”, a explicat Florin-Gabriel Ionescu.

Noul director al Teatrului de Vest a precizat că a renunțat la producțiile pe care le-a găsit la Reșița, care nu doar că nu erau pe gustul său, dar nu atrăgeau nici spectatorii. Ultima piesă, prezentată la Palatul Cultural a avut un total de 26 de spectatori, „lucru jenant” în opinia lui Ionescu.

Prima premieră anunțată pentru luna februarie 2018, va fi piesa Iaacovi și Leidental, Hanoch Levin, e un spectacol regizat de Mihaela Lichiardopol de la Teatrul Național din Timișoara.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei