Schimbarea antrenorului încă nu produce efectul aşteptat!

modelmic

În cadrul etapei a XVIII-a, penultima a turului campionatului Ligii a II-a, echipa noastră a primit replica Ripensiei Timişoara. Reşiţenii veneau după o înfrângere, este drept la limită, 0 – 1,  în faţa echipei din Miercurea Ciuc, în timp ce timişorenii obţinuseră un punct, după remiza de acasă, 1 – 1, cu cealaltă echipă din Timişoara, ASU Politehnica.Etapa intermediară, desfăşurată miercuri 13 noiembrie, a însemnat şi primul meci al echipei noastre cu Dorinel Munteanu ca antrenor principal, după schimbarea lui Leontin Doană, care a avut loc duminică 10 noiembrie.

DSC_4294DSC_4156

 

Într-o foame de puncte, rossonerii au început curajos meciul, iar în minutul 2, după o repunere a mingii de către portarul timişoreanDobre până în jumătatea noastră, Banac degajează terenul, mingea ajungând la Coman, undeva la 25 m, în zonă centrală, atacantul nostru dejoacă ieşirea la offside a apărării timişorene, trece şi de portar, iar de la aproximativ 13 m, puţin lateral stânga, şutează din cădere mult peste poartă. Jucătorii noştri sunt mai prezenţi în jumătatea oaspete, iar în minutul 5 Ene reuşeşte să trimită balonul în poarta timişoreană, dar golul este anulat pentru o poziţie afară din joc a atacantului nostru. Replica celor de la Ripensia nu a întârziat să apară, jucătorii oaspeţi acceptând uşoara dominare a echipei gazdă pentru a lansa contracatacuri periculoase.

DSC_4157

În minutul 35 se produce prima modificare în formaţia noastră, Dat, accidentat, este înlocuit cu Lazăr.

Minutul 37 avea să aducă deschiderea scorului de către timişoreni. După ce Lazăr este accidentat, aproape de mijlocul terenului, oaspeţii trimit, sportiv, mingea în afara terenului. Reşiţenii repun mingea din aut, iar Lazăr pasează către apărătorii timişoreni, mingea ajunge la Apro, acestapreia scurt şi îl lansează în adâncime pe Golda, care şutează puternic, de la aproximativ 12 m, în transversala porţii lui Zimmermann, mingea revine la marginea careului mare, de unde Chera reia cu capul în poartă, făcând inutil plonjonul portarului reşiţean.

DSC_4200

Repriza a doua a fost echilibrată, cu un plus de claritate în favoarea oaspeţilor. În minutul 62, antrenorul nostru face a doua schimbare, trimiţându-l în teren pe Stănescu, în locul lui Poiană. Cu avantajul de partea sa, echipa timişoreană pasează mai bine şi îşi creează mai uşor oportunităţi la poarta noastră. La una dintre acestea, în minutul 69, Zaluschi centrează de pe partea dreaptă, mingea este deviată de un jucător timişorean şi ajunge la Voinea care, aflat la limita poziţiei afară din joc, reia cu capul, de la marginea carelui mic, în plasa porţii lui Zimmermann.

DSC_4223

A treia schimbare permisă de regulament este facută în tabăra reşiţeană în minutul 73: Cioablă îi ia locul lui Acka. Şansa de a relansa meciul, în speranţa obţinerii măcar a unui rezultat de egalitate, a venit în minutul 83, când Ene după o acţiune pe partea stângă, trece de portarul timişorean, dar şutează în plasa laterală.

DSC_4233

În prelungirile meciului, după un corner executat de Cristea de pe partea dreaptă, mingea ajunge la Banac care, de la marginea careului mic, reia în plasă, stabilind scorul final: 1 – 2.

Pentru rossoneri urmează două deplasări foarte grele: prima, sâmbătă 23 noiembrie, la Snagov, pentru ultima etapă a turului, iar în următoarea săptămână, pe 30 noiembrie, la Cluj-Napoca, pentru meciul cu Universitatea. Înainte de pauza competiţională, reşiţenii vor disputa meciul din etapa a II-a a returului, sâmbătă 7 decembrie, în compania CS Mioveni.

DSC_4275

Antrenorul timişorenilor, Alexandru PELICI, a concluzionat: „Trei puncte mari câştigate aici, pe un teren unde se câştigă foarte greu. Îmi felicit jucătorii pentru că au conştientizat importanţa celor trei puncte şi a acestui joc. Îi felicit pentru efort, pentru dăruire, pentru modul în care au luptat şi au ţinut cu dinţii de rezultat. Doresc mult succes Reşiţei. Pentru mine personal a fost un joc mai special, pentru că am activat aici atât ca jucător, cât şi ca antrenor, iar Reşiţa va rămâne mereu în sufletul meu, un loc special. Am revăzut oameni dragi pe care nu i-am revăzut de 15 – 20 ani şi lucrul acesta nu poate decât să mă bucure. Le doresc tuturor multă sănătate. Mult succes domnului Munteanu şi Reşiţei în continuare!”

DSC_4287

La finalul meciului, Dorinel MUNTEANU a declarat: „Ținând cont că este prima conferință de când am preluat echipa, aș vrea să spun înainte să discut de meci faptul că înțeleg nemulțumirea reșițenilor. N-am preluat o echipă care avea de toate și juca fotbal. Am preluat o echipă aflată într-o criză. Consider că jocul cu Ripensia l-am pierdut nemeritat, pentru că am avut două ocazii singuri cu portarul. Am improvizat foarte mult în acest meci și nu sunt mulțumit de lotul pe care-l am la dispoziție, atât numeric, cât și valoric. Dacă reșițenii vor să rămânem în Liga 2 și să construim o echipă puternică, trebuie să fie alături de noi. Le înțeleg nemulțumirea și, când am venit la Reșița, am venit cu sufletul deschis. Totuși, eu sunt convins că ne vom atinge obiectivul de-a rămâne în Liga 2. Este clar că avem nevoie de întăriri. Avem nevoie de 6 – 7 jucători și este clar faptul că am nevoie de concurență pe fiecare post. De acum înainte eu sunt responsabil de echipă și voi duce această responsabilitate până o voi salva de la retrogradare. Vreau să discut cu conducerea clubului, cu primarul Ioan Popa șivreau să aducem jucători. Acum au mai rămas trei meciuri foarte grele și vom încerca să scoatem cât mai multe puncte. Apoi vom face o pregătire de iarnă așa cum trebuie și vom aduce jucători. Nu vreau să reproșez nimănui ceea ce s-a făcut până acum, dar din punct de vedere numeric și valoric, nu am jucători. Acest lucru l-am știu de la început și sunt convins că voi reuși să scot echipa din acest blocaj psihologic.”

 DSC_4262

CSM REŞIŢA: Cristian ZIMMERMANN – Lorenzo ACKA (min. 73, Alexandru CIOABLĂ), Milorad BANAC, Flavius VLĂDIA,Daniel VĂDRARIU – Emanuel DAT(min. 35, Gabriel LAZĂR), Cristian POIANĂ (min. 62, Raphael STĂNESCU), Călin CRISTEA, Gabriel RĂDUCAN– Marius COMAN, Daniel ENE. Pe bancă au mai luat loc: Adrian HORVAT, Dragoş SĂULESCU, Teodor CARAGEA, Marian MUSTEŢA.

 

Miruna MIHANCEA

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei