Schimbarea directorilor din școlile cărășene aprinde spiritele în USR PLUS

a

USR PLUS solicită explicații cu privire la cazurile recente de schimbare a directorilor de unități școlare cărora le expiră mandatul de manager școlar pe data de 8 ianuarie 2021. Într-un comunicat remis presei Daniel Toma, copreședinte USR PLUS Caraș-Severin, precizează:

Colegul nostru, Ștefan Pălărie, senator USR PLUS, a trimis, alături de alți colegi din Comisia de Învățământ, Tineret și Sport a Senatului, adrese către toate Inspectoratele Școlare Județene din țară în care a solicitat explicații cu privire la schimbările de management, motivația lor, dar și trimiterea proceselor verbale din ședințele de CA ale ISJ-urilor în care au fost luate deciziile de înlocuire prin delegare. Conform anunțului publicat pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, lista posturilor de conducere vacante cuprinde 49 funcții de directori și 18 de directori adjuncți.

Considerăm că întreg sistemul de învățământ ar trebui să pregătească începerea școlii în format fizic în cele mai bune condiții după data de 8 februarie și pare absurd ca o bucată semnificativă de energie a corpului profesoral și managerial să se concentreze acum pe schimbări și înlocuiri. Solicităm public stoparea acestor înlocuiri în teritoriu, și, în paralel, găsirea soluției juridice la nivel de minister care să clarifice condițiile de prelungire a actualelor mandate pentru încă 6 luni, justificat de condițiile stării de urgență/alertă și demararea eforturilor pentru organizarea în bune condiții a concursurilor pentru ocuparea funcției de director ce urmează să fie organizate în această vară“ se mai precizează în comunicatul semnat de Daniel Toma, Copreședinte USR PLUS Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Cetățeanul Trollmentat

  Schimbă tot frate, la ce ne folosește educația? La sparanghel, la abatoare și la bătrâni e suficient 3 clase! Ar fi corect politic, social (chiar și etnic în unele cazuri), să delegați câteva luni în funcții de conducere și pe doamnele femei de serviciu.

  Raspunde
 2. dodapedsialtii

  daaaa…si acolo unde directorul nu vrea sa plece de buna voie (ca deh, nu e galben) profesorii din scoala sunt amenintati de ISJ ca le aduc unu din afara ca sa le fie director!
  curat constitutional nea Mitica!

  Raspunde
 3. Fost elev comunist

  Bravo tovarăși penelisti, useristi, plusisti si udemeristi. Schimbați tot că noi va vom schimba la următoarele alegeri. Nu mai pupă PNL voturi cum nu a mai pupat PNT -CD. O sa aibă in USR cea mai mare opoziție, de dreapta. Fără penali in functii publice, cu excepția președintelui Consiliului județean Iași, ăla cu tabla

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei