Școală din Reșița, închisă două zile. Declarații contradictorii privind motivul acestei decizii

sc

În județul Caraș-Severin o unitate de învățământ a fost închisă integral, pentru două zile. În urma notei pe care Ministerul Educației și Cercetării a transmis-o Inspectoratului Școlar Județean, Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița și-a suspendat cursurile în 4 și 5 februarie din cauza îmbolnăvirii unui anumit număr de elevi.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Moatăr, măsura a fost luată ca urmare a identificării a 23 de cazuri de rujeolă și un caz de scarlatină.

Aceasta este adresa pe care am primit-o noi de la unitatea de învățământ, la solicitarea lor pentru închiderea unității, adică au solicitat să facă dezinfecție, ieri dimineață la ora 09:00 au cerut acordul DSP-ului, l-au obținut și, conform protocolului, când se face dezinfecție, timp de 24 de ore nu trebuie intrat în unitatea respectivă, iar în solicitarea către noi au specificat că au 23 de cazuri de rujeolă și un caz de scarlatină”.

Pentru mai multe detalii privind îmbolnăvirea elevilor de la școala menționată, Reper 24 a contactat Direcția de Sănătate Publică, datele primite contrazicând informațiile transmise de inspectoratul școlar.

La Școala Gimnazială Nr.7 din localitatea Reșița este un focar de varicelă, focar care este neîncheiat. Data debutului este 22.01.2020, numărul de cazuri – 13, la număr de copii înscriși – 327 de elevi. Data ultimului caz este 29.01.2020, la grupa pregătitoare: 27 de copii înscriși – 13 cazuri, rata de atac săptămânală – 0.04% , forme clinice ușoare, transmitere aerogenă la primul caz apărut în 22 ianuarie.

DSP a dispus ca măsuri izolarea la domiciliu a tuturor bolnavilor, supravegherea contacțiilor, respectiv din colectivitate. Am făcut educație sanitară atât pentru copii,. cât și pentru părinții acestora, am făcut recomandări de respectare a normelor de igienă în colectivitate, am dispus măsurile de intensificare a dezinfecției curente în colectivitate, am dispus ca zilnic să se facă un triaj epidemiologic. Noi ca și instituție vom supraveghea focarul 21 de zile de la data apariției primului caz”, după cum a declarat Dănilă Miloș, directorul DSP Caraș-Severin.

Începând de mâine dimineață, cursurile vor fi reluate, activitatea în unitatea de învățământ revenind la normal.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei