Școli și grădinițe din Caraș-Severin, în scenariul roșu din cauza indicelui mare de îmbolnăviri

a

Nu mai puțin de 14 unități de învățământ din Caraș-Severin, școli și grădinițe, funcționează în această săptămână în scenariul roșu din cauza indicelui ridicat de infectare cu noul virus în localitățile respective.

Cele 14 unități sunt din localitățile Cărbunari, Ezeriș, Soceni, Glimboca, Sasca Montană, Potoc și Slatina Nera și cuprind un număr total de 366 de școlari și preșcolari. Alte 94 de școli și grădinițe sunt în scenariul galben (8.250), iar aproape 300 din cele 405 din județ fiind în scenariul verde, cel în care toți școlarii și preșcolarii frecventează cursurile față în față. În acest ultim caz este vorba de 20.679 de copii, a precizat pentru Reper 24, inspectorul școlar Ion Chiosa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Mai puțin de 19% dintre elevii cărășeni sunt în acest moment în învățământ on-line, respectiv 6,780 în scenariile galben și roșu.

Direcția de Sănătate Publică din Caraş-Severin va pune la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean situația epidemiologică de la nivelul fiecărei localități în vederea actualizării scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ, în funcție de evoluția epidemiologică.  Ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de situația epidemiologică, scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Caraş-Severin vor fi actualizate și aprobate, conform prevederilor legale, se precizează în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a Județului Caraș-Severin.

Sursă foto: faramogul.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei