Școlile cărășene își caută directori! Din cele 87 de posturi scoase la concurs, 46 au rămas neocupate

modelmic+editorial

Un număr de 46 de funcții de conducere a unităților școlare din județ au rămas neocupate și urmează să fie acoperite prin detașare. Motivul acestei situații este acela că la examenul de ocupare a posturilor de directori nu au participat suficienți candidați și o parte din cei înscriși nu au promovat.

Astfel, cu toate că au fost 87 de posturi de directori și adjuncți scoase la concurs, au existat doar 44 de candidați înscriși (37 pentru un post de director şi 7 pentru un post de director adjunct), din care au promovat doar 31.

În aceste condiții, există încă 46 de posturi goale, dintre care 35 sunt de director și 11 de director adjunct, scaune ce urmează să fie ocupate prin detașare pe o perioadă de un an până la organizarea unui nou concurs.

Cei 31 care au promovat examenul din acest an vor ocupa noile funcții pe o perioadă de patru ani. Dintre aceștia, cele mai mari punctaje au fost atinse de Carmen Sorina Oltean, care a obținut 146,50 puncte pentru funcția de director adjunct la Liceul Bănățean Oțelu Roșu și de Bianca Stanciu, care a obșinut cu 142,50 de puncte postul de director al Liceului Teoretic Traian Vuia Reșița.

„La noi în județ au fost scoate la concurs 61 de funcţii de director, dintre care 41 în mediul rural şi 20 în mediul urban și 26 de funcţii de director adjunct, dintre care 6 în mediul rural şi 10 în mediul urban. S-au înscris pentru funcţia de director 37 de candidaţi și pentru funcţia de director adjunct şapte candidaţi, explică Adrian Doxan, inspector școlar general.

 

 

Alexandra JURCA

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei