Școlile Profesionale, suprasolicitate de elevii cărășeni! A fost nevoie de probe de departajare la admitere!

modelmic+editorial

Cerere mare în această toamnă la Școlile Profesionale reșițene, acolo unde cererea a fost mult mai mare decât oferta.

La Școala Profesională din cadrul Colegiului Economic al Banatului Montan, de exemplu, locurile au fost ocupate încă din prima zi. Cererea fiind foarte mare, conducerea instituției a fost nevoită să introducă o serie de probe de departajare pe profilele unde numărul candidaților înscriși a depășit numărul de locuri disponibile.

„Noi nu am avut probleme cu admiterea. Aș putea spune că am organizat chiar și probe de selecție datorită faptului că la anumite profile am avut mai mulți candidați înscriși decât locurile disponibile și am fost nevoiți să organizăm probe de departajare. Toate locurile la Școala Profesională au fost ocupate imediat”, explică Lenuța Ciurel, directorul instituției.

Oferta Școlii Profesionale din cadrul Colegiului Economic din Reșița s-a axat pe specializări în domeniul serviciilor și în domeniul industriei alimentare.

„Am avut 14 locuri pe specializarea de ospătar, chelner, vânzător unități de alimentație publică, 14 locuri la lucrători hotelieri, 14 de comerciant-vânzător și 14 locuri la industrie alimentară, calificarea preparator produse din carne și pește”, a mai adăugat directorul Colegiului Economic.

Mai mult de jumătate dintre elevii Școlii Profesionale vin din afara Reșiței, din satele apropiate. Aceștia stau în cămin și mănâncă la cantină.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei