Se asfaltează drumul de centură din Reșița! „Vom turna un amestec special de asfalt cu polimeri de rezistență”

modelmic

1,7 km de drum din Reșița sunt asfaltați în această perioadă cu bani de la bugetul local. Lucrările pe drumul de centură, cum este cunoscut de reșițeni, sunt derulate în regie proprie de către Direcția de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

„Este vorba de 1.700 de metri, de la intersecția cu Uzina de Apă până la intersecția cu drumul Țerovei. Se toarnă două straturi, iar bugetul este undeva la 450.000 de lei.

Stratul de rezistență se toarnă acum, probabil până la sfârșitul săptămânii reușim să îl terminăm și stratul de uzură îl vom turna cu un amestec special de asfalt cu polimeri de rezistență, care în primul rând vor prelungi garanția și termenul de valabilitate al drumului și în al doilea rând va scădea uzura, pentru că va deveni mult mai rezistent asfaltul, pentru că acolo avem în vedere că este trafic greu, pentru haldina de zgură, pentru uzina de apă și pentru stația de sortare de resturi din construcții. Fiind trafic greu este necesar ca asfaltul să fie unul de foarte bună calitate și tratat suplimentar cu polimeri”, a explicat pentru Reper 24, Daniel Călin, directorul Direcției de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

07dd2fbf-e4ba-4a51-bd91-96eba4a4902fac487845-cf54-4912-85ef-9f0dea5f986e884ab7da-77fb-40cb-a961-b20c9dd12836

Primarul Ioan Popa anunța în urma ședinței Consiliului Local Reșița din luna iulie că vor urma lucrări de asfaltare pe cei 1,7 km de drum, ocazie cu care a precizat și că în cadrul ședinței a fost aprobat un proiect de exproprieri pe calea de acces spre Țerova, în vederea completării drumului de centură și scoaterii din oraș a traficului greu:

Este vorba de acel drum de la km 8, de la stația de înalte, un drum de 5 km care ajunge în zona uzina cocso-chimică, halda de zgură, parcul industrial. În primul rând prin această accesibilizare dorim să aducem fierul vechi înspre combinat fără să mai parcurgem distanțele prin oraș și atunci pe lângă halda de zgură, fierul vechi va ajunge imediat la TMK. Evident că în ideea dezvoltării zonei Mociur, mall, aqualand și așa mai departe vom avea cu siguranță aprovizionări care se vor face la magazine, la supermarketuri, în zona respectivă. Nu e lipsită de interes nici deservirea Parcului Industrial, pentru că Autolivul scoate câteva tiruri pe zi de acolo și nu le mai duce pe Țerova, pe Calea Caransebeșului, pe la cămine, și ieșim pe cealaltă partea. Se va constitui ca o bucată de centură a orașului. Și cei care vor merge poate spre Muntele Semenic, vor putea să facă acest bypass”, preciza primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

  1. Gheran Mircea

    Drum de centură necesar pentru circulația pe timp de iarnă și pentru transportul oxigenului și a zgurii, dar pentru Dealul Crucii ce să mai vorbim de proiectele nefinalizate precum cel al apei pluviale și menajere care la fiecare ploicică ne parfumează cu mirosul dejectiilor, iar când este soare este o adevărată încântare sa ieși la promenadă de mirosuri, iar referitor la drumuri adică la restul de asfalt de pe vremea candidaturii d. Văduvă la Primăria Reșița adică în 1988 când străzile au fost asfaltate pe circa 200 de metrii ce sa mai vorbim, dar poate cerem prea mult după 30 de la revoluție cu primari perindați și promisiuni neonorate plus că mulți ne arată obrazul pentru a lăsa actuala conducere să lucreze și să mai trăim cu speranțe încă 30 de ani că doar suntem nemuritori, dar la taxe și impozite nu ne scutește nimeni

    Raspunde
  2. Reșițean

    Păi, drumul de centură are doar 1,7 km ? Restul cui le lași, “dom'” primarele ? Încă o dovadă de lucru făcut să fie acolo ceva, să nu se zică că nici pe ultima sută de metri înainte de alegeri cetățenii nu au fost păcăliți cu ceva… Reșița are nevoie de conducere locală adevărată, nu de cei care timp de 30 de ani n-au văzut decât interesul propriu !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei