Se desprind bucăți din fațada UEM! Lucrările de reabilitare au început!

modelmic

La Universitatea Eftimie Murgu din Reșița se derulează în această perioadă o serie de lucrări de reabilitare. Sunt vizate în special acoperișul și fațada corpului principal al instituției. Lucrările se derulează în ciuda bugetului extrem de sărac alocat în acest sens în anul 2015, un buget de aproximativ 14 ori mai mic decât cel din anii precedenți. 

Conducerea Universității a decis să rezolve în acest an una din problemele cu care se confruntă deja de ceva vreme – degradarea fațadei instituției, din care au început deja să se desprindă bucăți. Problema a fost sesizată de altfel și de cetățeni, care au atras de mai multe ori atenția asupra situației. „Comunitatea locală ne sună, ne sesizează că avem probleme cu fațada de jur împrejurul campusului universitar. Știm că sunt probleme și cad bucăți de fațadă. Ele cad pentru că au fost probleme la lucrările de modernizare din anii 2006-2007, când s-a schimbat acoperișul. Sistemul de colectare și scurgere a apelor este subdimensionat și din acest motiv apele s-au revărsat pentru jgheaburi pe fațadă”, a precizat astăzi în cadrul unei conferințe de presă rectorul Doina Frunzăverde. Lucrările deficitare executate în urmă cu aproximativ 7 ani nu au dus doar la problemele semnalate la fațada clădirii ci și la producerea de infiltrații de apă și degradarea unor spații de la ultimul etaj și de la mansarda universității.

Conform rectorului UEM, conducerea universității a solicitat în nenumărate rânduri fonduri de la Minister pentru realizarea lucrărilor necesare la acoperișul și la fațada clădirii, fără succes însă. În acest an, Ministerul a alocat însă bani pentru începerea lucrărilor de reabilitare și conform Doinei Frunzăverde există promisiuni că până la finalului anului se vor primi și fondurile necesare pentru reabilitarea celorlalte corpuri ale universității.

Bugetul universității în ceea ce privește reabilitările și modernizările a scăzut în ultimii ani extraordinar de mult, a mai precizat astăzi rectorul Doina Frunzăverde: ”În primul an de mandat am avut 14.300.000 de lei pentru reabilitări pe an. În ultimii ani nu am depășit niciodată 1.000.000. Deci avem un buget care este de 14 ori mai mic decât cel din primii ani”, a precizat Frunzăverde.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei