Se lucrează la infrastructura rutieră din Valea Almăjului!

modelmic

Reprezentanții Direcției de Drumuri Județene anunță că în această perioadă se desfășoară lucrări de ranforsare a sistemului rutier pe drumul județean DJ 571G, din  DJ 571B până în localitatea Bănia, pe o lungime de 3 km.

Lucrările vizează creșterea capacității portante a drumului prin executarea unor noi straturi rutiere și lărgirea părții carosabile. De asemenea au mai fost prevăzute marcaje rutiere precum și amenajarea podețelor și a intersecțiilor cu drumurile laterale.

Structura rutieră aplicată cuprinde un strat cu o grosime de 35 cm balast, unul  de piatră spartă cu o grosime de 12 cm și un strat din beton asfaltic cu o grosime de 6 cm. Noua platformă a drumului are o lățime de 7 metri, din care partea carosabilă 5,5 m iar acostamentele 1,5 m (2 x 0,75 m)”, precizează Mădălina Cotoc, purtătorul de cuvânt al DDJ Caraș-Severin.

Lucrările sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin și au o valoare de 2.422.367,31  lei , sumă ce cuprinde atât atât lucrările propriu-zise cât și partea de proiectare și avizare a acestora.

bania1

 

Karina TINCUL

 

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei