Se poate și la Reșița! Popa face planuri pentru prima parcare supraetajată din oraș!

modelmic

La Reșița se lucrează în această perioadă la punerea la punct a unor planuri urbanistice pentru dezvoltarea mai multor zone ale orașului, printre care Stavila și Marginea. Câteva detalii interesante despre intențiile Primăriei Reșița pentru aceste zone ale orașului au fost aduse în discuție de primarul Ioan Popa, în cadrul dezbaterii publice derulate vineri la sediul administrației locale.

Edilul Popa a vorbit de ridicarea de locuințe sociale și pentru tineri, de amenajarea de locuri de joacă și terenuri de sport, precum și de construirea unui hostel și a unei parcări supraetajate.

„Încercăm să găsim o soluție să atacăm partea de centură a Reșiței pe acolo fără să trecem pe lângă Club Castel pentru că este foarte greu de accesat, în special iarna și să facem o tangentă care să treacă pe lângă țeava de apă care vine de la Secu. Traficul prin oraș să îl scoatem în zona alpină prin zona respectivă și să creăm în zona din dreapta, înainte de drumul de Lend o parcare multietajată de vreo 300 de locuri.

Parcarea doresc să deservească pe cei care vin în zona schiabilă de pe autostradă și îi grupăm aici, să nu mai meargă cu mașinile persoane spre munte și să îi luăm cu autobuze care îi duc și îi aduc înapoi gratuit”, a explicat primarul Ioan Popa.

Tot de dezvoltarea zonei schiabile Semenic ar fi legată și construirea unui hostel, care ar urma să se adreseze turiștilor cu posibilități financiare mai reduse.

Conform lui Popa, planul urbanistic zonal ar urma să fie finalizat în primele luni ale anului viitor, după care se va căuta finanțare pentru realizarea proiectului.

Vom ataca diverse axe de finanțare. Pentru zonele de tineri vom face parcele în care le vom acorda dreptul de a-și face case personal. Pentru zona de ANL, vom aborda Agenția Națională pentru Locuințe , care are fonduri suficiente. Parcarea supraetajată care ar trebui să deservească zona alpină a Banatului de Munte, zona Semenicului, se va face cu siguranță pe 2021-2027, pe proiecte de finanțare cu fonduri europene. În ceea ce privește hostelul este posibil să găsim un investitor care să vrea să îi facă. Eu sunt convins că în momentul în care proiectul de pe Semenic se va face, vor apărea și persoane interesate de acest lucru. Dacă nu, poate că îl facem chiar noi, pe o societate a Primăriei, cum ar fi Piețe SA”, a mai adăugat Popa.

Citește și  Locuitorii din Mociur nu vor fi mutați în Stavila, a dat asigurări primarul Popa! Dezbatere aprinsă la Primăria Reșița!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

16 Comentarii

 1. GGii

  Asta a fumat mult inainte de a vorbi!
  Cand am citit de parcare supraetajata, m-am gandit ca vrea sa faca in centru o parcare supraetajata. Ar putea sa faca chiar o parcare subterana. Sunt atatea orase in care s-a facut.

  E foarte bine totusi aleasa locatia din Lend pentru parcarea turistilor.
  La intoarcere vor avea masinile usurate de negrii din Lend.
  Turisti!
  Lasati-va masinile in parcare, va ducem gratis pe munte, pentru ca trebuie sa asiguram si veniturile si traiul negrilor. Altfel de unde ar mai fura pe saracia asta.

  Raspunde
 2. adi

  Centrul orasului nu are o parcare normala , faceti una metalica etajata mai aproape de centru !!!
  Locurile de parcare in centru sunt asa de putine !!!!

  Raspunde
 3. zero

  „Vom ataca … ”, a mai adăugat Popa.

  Cea mai simplă şi ieftină parcare centrală supraetajată o poate face tăiţelu’ direct în Poiana Golului, pe iarbă asfaltată, cu telecabină pentru urcare-coborâre din Centrul Civic.
  Şi cu delectarea şoferilor prin concert de jazz la pianul desenat de pe fostul Funicular.
  Pentru că Robu a interzis deja manelele în Timişoara!

  Raspunde
  1. zero

   Mulţumesc!
   Telecabina propusă (de mine) ar fi problema?
   În Timişoara există lifturi între nivelele de parcare.
   Poate fi şi o telegondolă, dacă chiar nu ajung tăiţeii “atacaţi” :)

 4. Toader

  Bă,voi ăştia ,model de cârcotaşi,chiar aşa de deştepţi sunteţi?Tare am vrea să ştim,ce mama naibii afaceri aveţi voi ,de ştiţi aşa de bine-vorba vine- chestiile astea?Alde Gică contra şi zero barat!

  Raspunde
 5. Costa

  Domnule primar,nu stiu ce ai fumat dar sper ca-s “legale” :-)
  Ne-ai dat pe spate cu fanteziile tale pe 100 de ani !
  Primaria e o palarie mult prea mare pentru tine si tu mai vrei vreo 2-3 mandate sa-ti implinesti visele tale umede.
  Daca tot ai primit bani de la guvern,apuca-te si repara naibii drumurile si cauta oameni pentru deszapezirea orasului ca nu te vad bine dupa iarna asta !
  Te-am iertat anul trecut dar a doua oara nu mai ai scuza…

  Raspunde
 6. Seba

  Hai să ne înțelegem….(Parcarea doresc să deservească pe cei care vin în zona schiabilă de pe autostradă și îi grupăm aici, să nu mai meargă cu mașinile persoane spre munte și să îi luăm cu autobuze care îi duc și îi aduc înapoi gratuit”, a explicat primarul Ioan Popa.)….deci..sau..adică e pentru cine merge la..cine au afaceri acolo,să nu dau un nume exact.Oricum e bună afacerea și nu prea avem drumuri bune prin oraș și traficul e cum e
  ..deci dacă găsiți o variantă să ocolim Reșița e super.Poate după 2027 poate ”tragem și o autostradă Timisoara -Valiug”.Spor la teavă ..treabă domnule Primar.

  Raspunde
 7. MIHAI

  Cee fruuumoooos… Dar, să facem și noi o parcare sub parcul central, cum are localitatea La Vallette du Var înfrățită cu Bocșa (cam la fel de “mare”), nu e posibil? Sau să punem în valoare parcarea din spatele Complexului Hehn prin redeschiderea străzii din spatele spitalului?

  Raspunde
 8. impozitul local

  Doamne ce idei are omul . Sper sa il voteze la anul cei de pe autostrada. Trebuie sa mai mareasca im pozitele resitenilor cu 200% ca sa platim autobuze sa duca clientela la mine la Valig si pe Semenic. Astia da liberali. Ne-a pus Dumnezeu mana pe cap. In 2019 am platit impozitul la primarie marit cu 50%. La anul mai are curajul sa il mareasca? Cat costa un platan? Cat costa sa omori tantarii (tigrii)platanilor?. Hai resiteni la vot sa le ȚdamȚ un pumn in bot!

  Raspunde
 9. Un reșițean ,

  Mă uit și citesc , oare chiar , dacă are omul proiecte și vise nu e bine ? Fiecare dintre noi are câte ceva de obiectat , de arătat , de …..dar , face cineva ceva concret ? Voi ați făcut ceva pentru voi , pentru blocul vostru , strada voastră , orașul vostru , țara voastră ? Aștept ….. eu nu spun decât , bravo , domnule primar !!!! Dacă primarul are o afacere in Văliug , beneficiază numai el ? Dacă a avut fabrica de paste , a mâncat numai el ? Hai să mai și ….. gândim ……

  Raspunde
 10. Costa

  Alt “un resitean”spalat pe creier si orbit de propaganda si visele marete ale primarului…
  Prietene,probabil stai in Centru si te doare in partea dorsala de cei de la periferie,platitori de impozit ca si restul.Probabil esti unul dintre cateii lui Popa de esti orbit de marile realizari !.Du-te si canta la alta masa…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei