Se pregătesc centrele de vaccinare în Caraș-Severin pentru etapa a doua

a

În cadrul campaniei  de vaccinare, faza I, până în acest moment,  în județul Caraş-Severin  au fost  imunizate 75 de persoane  la Oravița  și 160  la Caransebeș.  Începând de mâine, se vor asigura dozele de  vaccin necesare în toate cele 5 centre care deservesc faza I a campaniei de vaccinare, respectiv Reșita, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Oțelu Roșu. Numărul dozelor care  vor sosi  miercuri se va stabili în baza solicitărilor transmise la DSP de către cele 5  centre, până astăzi la amiază. De asemenea,  toate cele 16 centre desemnate  pentru a asigura procesul de vaccinare pentru faza II,  a persoanelor de peste 65 de ani și a bolnavilor  cronici, vor fi  operaționale din punct de vedere  logistic începând cu săptămâna viitoare. Aceste măsuri s-au  luat pentru a veni în întâmpinarea posibilității ca  faza II a campaniei de vaccinare să înceapă mai repede decât s-a stabilit  inițial.

Cele 16 centre de vaccinare pentru  faza 2 sunt: Reșița – la sălile de sport de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Economic al Banatului  Montan, Liceul de Arte  „Sabin Păuţa” și  Şcoala Gimnazială „Mihai Peia” . Acestea vor deservi populația din: Reșița, Lupac, Carașova, Văliug, Brebu Nou. La Ezeriș, la Centrul de permanență Soceni, pentru Ezeriş, Târnova, Brebu, Zorlențu Mare, Fârliug.

Locuitorii din Caransebeș, Turnu Ruieni, Buchin, Constantin Daicoviciu, Sacu, Păltiniș și Copăcele se vor vaccina la sălile de sport ale liceelor tehnologice Dacia și Decebal din Caransebeș. La Slatina  Timiș, vaccinarea se va efectua la Centrul de permanență Slatina Timiș pentru locuitorii din: Slatina Timiș , Domașnea, Luncavița, Armeniș, Bolvașnița, Bucoșnița și Teregova. La Oraviţa la sălile de sport ale  Liceului Tehnologic „Mihai Novac” , respectiv Școala Gimnazială „Romul  Ladea” , pentru: Oravița , Naidăș, Grădinari, Vărădia, Sasca Montană, Răcășdia, Ciclova Română, Ciuchici, Ciudanovița, Goruia, Ticvaniu Mare, Berliște, Cărbunari,  Forotic, Anina, Vrani.

În Bocșa vor fi două centre de vaccinare amenajate în sala de sport a orașului, respectiv la Liceul Tehnologic „Constantin Lucaci” și vor deservi populația din localitățile: Bocșa, Ocna de Fier,  Dognecea, Doclin,  Berzovia, Ramna, Măureni și Vermeș. Un alt centru de vaccinare va fi la Băile Herculane la Liceul „Hercules” pentru: Băile Herculane, Mehadia, Mehadica,  Cornereva, Topleț, iar la Centrul Multifuncțional – Ambulatoriu Integrat din Bozovici vor fi programați locuitorii din: Bozovici,  Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț,  Lăpușnicel, Prigor, Eftimie Murgu, Șopotu Nou, Iablanița.

În Moldova Nouă la Ambulatoriu  Integrat – Spitalul Orășenesc pentru localitățile: Moldova Nouă, Socol, Pojejena,  Coronini, Sichevița, Gârnic, Berzasca, iar la Oțelu Roșu în Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 1  pentru Oțelu Roșu, Băuțar, Marga, Rusca Montană,  Zăvoi, Glimboca, Obreja.  În caz de nevoie numărul acestor centre poate fi suplimentat în  județul  nostru pentru  a se  asigura  fluența și  eficiența întregii campanii de vaccinare.

Instituția Prefectului Județul Caraș-Severin face un apel  către populație să se informeze corect și din surse oficial: „De asemenea, atenționam cetățenii să nu ia în  seamă știrile  false care circulă  în mediul online și care deformează realitatea despre siguranța și importanța  vaccinului anti  COVID-19.  Acest vaccin este sigur, testat și aprobat de către organele  abilitate  și reprezintă  arma cea mai importantă  pe care o avem în bătălia  cu SARS CoV-2.  Este aliatul principal în lupta noastră de a reveni la o viață normală, fără restricții și fără temerea infectării. Mai avem de străbătut un drum lung până acolo, dar este pentru prima oara de la debutul pandemiei  când vedem clar luminița de la capătul  tunelului și avem speranța că împreună putem învinge pandemia.

Subliniem că datorită științei  și  a vaccinurilor, omenirea a reușit în trecut să elimine sau să țină sub control  o mulțime de boli. De asemenea, durata medie de viață a crescut spectaculos în ultima  sută de ani datorită acestor vaccinuri. Îndemnăm populația să participe fără nici o temere  la campania de vaccinare și să meargă pe mâna științei și a rațiunii”.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei