Seară de poveste oferită celor dragi de cei mai mici elevi ai Liceului de Artă „Sabin Păuța”

 

modelmic

Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța” a fost gazda unei seri de poveste în care bucuria Crăciunului a fost oferită părinților, bunicilor și dascălilor prin colinde, dansuri și poezii pregătite cu migală și dăruire de micuții școlii.

În cadrul evenimentului „Artistul în cetate”, elevii ciclului primar i-au introdus pe cei prezenți în povestea magică a Crăciunului printr-un program artistic dedicat sărbătorilor care ne bat la ușă.

Nu au lipsit nici invitații de seamă, printre ei aflându-se inspectorul școlar general al ISJ Caraș-Severin, Carina Pristavu, cea care până nu demult a manageriat instituția de învățământ.

Ca întotdeauna, am simțit că m-am întors acasă. pentru mine bucuria sufletească o reprezintă  acești copii minunați. Fiind vorba despre serbarea elevilor din ciclu primar, alături de colegele mele învățătoare, instructorii și profesorii de muzică care au pregătit acest spectacol, am simțit o reală bucurie, mai ales că am fost înconjurată de o mulțime de copii, de o mulțime de părinți din partea cărora am simțit că sufletește și mai ales din punct de vedere al sprijinului pe care l-au acordat de atâta timp Liceului de Artă, așa au făcut-o și în această seară. M-a bucurat foarte mult să petrec câteva clipe minunate alături de ei, ca întotdeauna, voi fi alături de ei și îi voi sprijini cu tot ceea ce este nevoie, mai ales că sunt niște copii talentați, pasionați și care depun mari eforturi și sacrificii pentru a-și împlini visul”, a declarat Carina Pristavu, inspector general la ISJ Caraș-Severin.

Momentul de magie de pe scena din incinta liceului vocațional a debutat cu un program de colinde și cântece de iarnă interpretate de corul claselor a IV-a, „Music Art”. Le-au urmat cei mai mici dintre „artiștii” școlii, elevii clasei pregătitoare, care au recitat poezii în grai, au cântat colinde și au dansat pe ritmuri moderne.

Cei din clasa I nu s-au lăsat mai prejos. S-a recitat în grai bănățean și s-a dansat în ritm etno, iar membrii corului „Poco Apoco” i-au încântat pe părinți și bunici cu colindele lor.

Corul „Licuricii” compus din elevii claselor I-IV au urcat pe scenă pentru a aduce bucuria Crăciunului tot prin colinde. Și cei din clasa a II-a au adus colindul în sufletele spectatorilor, întregind atmosfera de sărbătoare, iar elevii claselor a III au oferit publicului o suită de jocuri populare din Banat.

A fost o seară plină, cu vise de iarnă, speranțe asemenea sufletului neprihănit de copil. Iarna este anotimpul magic plin de imaginaţie, linişte şi frumuseţe. Aceasta este Magia care trebuie trăită din plin iar, ei, copiii, ne învață asta!

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei