Securitate maximă la Naidăș și Moldova Veche! Cioloș și premierul Serbiei au dispus patrule mixte 24 din 24

modelmic+editorial

Prezent la Timișoara, în cadrul unei întâlniri oficiale cu Aleksandar Vučić , premierul Serbiei, Dacian Cioloș a anunțat că va dispune întârirea securității la toate punctele de trecere a frontierei spre vecinii sârbi.

 

Măsura vine ca o necesitate, susțin oficialii români și sârbi, având în vedere numărul mare de migranți care au trecut neregulamentar granița în ultima perioadă. Astfel, frontiera cu Serbia va fi întârită prin patrule mixte româno-sârbe care vor fi în alertă 24 de ore din 24.

„Am discutat şi despre activităţile comune la frontieră pentru protecţie frontierelor comune şi aici cei doi miniştri de interne au avut discuţii asupra a ceea ce putem face. Împreună am convenit această patrulare comună şi să analizăm posibilitatea ca la un punct de frontieră să creştem frecvenţa sau să modificăm programul, astfel încât să avem un punct de frontieră deschis 24 de ore pentru a facilita transportul de persoane. Discuţii au tot fost între miniştrii noştri în ultimul an. Urmează ca în perioada următoare să intre în vigoare, deja există contacte între poliţiştii de frontieră din ambele ţări, dar prin aceste patrule vom avea o activitate comună”, a declarat premierul României, citat de Pressalert.

Cioloș susține că acțiunile comune vor ține în frâu valurile de migranți din ambele părți. La rândul său, premierul sârb, Aleksandar Vučić, declară că Serbia se confruntă cu probleme mult mai mari în ceea ce privește situația migranților, decât România.

 „România sper să aprecieze ce am făcut noi în procesul crizei de migranţi. România nu a simţit nici a mia parte din situaţia prin care a trecut Serbia”, explică acesta, citat de Pressalert.

În prezent, se lucrează la stabilirea zonelor în care se va acționa în comun, fiind vizate în primul rând acele sectoare care nu sunt acoperite așa cu trebuie din punctul de vedere al dotărilor tehnice și al personalului.

 

Alexandra JURCA

Foto: puterea.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei