Şedinţă fără scântei la Caransebeş, în Săptămâna Luminată

modelmic

Aşa cum am relatat recent, şedinţa extraordinară a Consiliului Local Caransebeş de  joi, 5 aprilie, a fost reprogramată pentru marţi, 10 aprilie, deoarece proiectul de hotărâre privitor la aprobarea proiectelor câştigătoare la procedura de selecţie pentru finanţarea proiectelor depuse în condiţiile Legii Nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general a fost respins, deoarece social-democraţii s-au abţinut de la vot.

Chiar dacă, şi acum, aleşii social-democraţi au obiectat, pe motiv că, dacă a existat o comisie desemnată de primar pentru aprobarea proiectelor ce vor fi finanţate pe Legea 350/2005, nu mai e nevoie de vot în Consiliul local, în cele din urmă, după mai multe discuţii, proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” şi două abţineri.

„Mă bucur că, în cele din urmă, în cvasiunanimitate, acest proiect de hotărâre a trecut, chiar cu acele observaţii făcute de unii dintre consilieri. Mie mi s-au părut pertinente, dar, atâta vreme cât există o Hotărâre a Consiliului Local de adoptare a unui regulament pentru aprobarea acestor proiecte, cred că trebuie respectată hotărârea care este în vigoare. Vreau, însă, să le reamintesc colegilor de la PSD că, deşi doar anul trecut cred că au fost trei astfel de situaţii de aprobare a unor proiecte pe Legea 350, dumnealor nu au sesizat aceste lucruri, proiectele de hotărâre fiind aprobate fără nicun comentariu. Regulamentul de care vorbeam a fost votat, într-adevăr, în legislatura trecută, în anul 2016, după cum ne-a informat pe toţi secretarul Primăriei”, a spus, după şedinţa de marţi, Felix Borcean.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei