Șefii Poliției din Bocșa și Dognecea, cu alcoolul în vene și cu mașina în tir! Instanța le va stabili viitorul…

alcoolul în vene

Faptul că doi polițiști au băut ca înecații, în Moldova nici nu mai constituie o știre. Că s-au urcat la volan rupți „de oboseală“ sau și mai grav că s-au luat la trântă cu un tir nevinovat, ei bine acestea nu mai reprezintă o informație oarecare și trebuie tratată cu maximă atenție de societatea civilă, de superiorii eroilor din poveste care ar trebui în primul și în primul rând să respecte legea și de procurorii care vor merge în instanță cu acest dosar. Acestea sunt personajele care creează repulsia societății în raport cu polițistul român, indivizi care fac de rușine haina militară și instituția pe care o reprezintă. Sau mai corect, au reprezentat-o.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin relatează că în dimineața zilei de 4 iunie 2014, deci acum trei ani, după ce în noaptea premergătoare au participat la o petrecere în comuna Ramna și au consumat băuturi alcoolice, inspectorul principal de poliție I. V. Șeful Secției de Poliție Rurală Bocșa i-a încredințat autoturismul personal cu numărul de înmatriculare TM 18 AOK agentului principal de poliție Ș. L. (subordonatul său), determinându-l pe acesta să îl conducă până la Reșița. Probabil din cauza aburilor bahici, șoferul care la acea oră se credea un mic Schumacher a pierdut controlul autovehiculului, izbindu-se violent de un tir înmatriculat în Ungaria, care circula din sens contrar.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă  a conducătorului auto Ș. L. și a pasagerilor I.V. și P. T..

 

Și-avea alcool în sânge grupa mare, mă nene, mă…!

În urma recoltării de probe biologice de la conducătorul auto Ș.L., s-a constatat că acesta prezenta o alcoolemie de 1,30 g%0, (Buletin de analiză toxicologică – alcoolemie nr. 95/A12/ 05.06.2014 al S.J.M.L. Caraș-Severin).

La data comiterii faptei, I.V. îndeplinea funcția de șef al Secției de Poliție Rurală Bocșa, calitate în care agentul principal Ș. L. șeful Postului de Poliție Dognecea, i se subordona direct și nemijlocit. Vedeți dumneavoastră, uneori trebuie să ai personalitate sau mai bine spus discernământ și să nu asculți de șăfu… Că șăfu ți-a spus, ți-a propus, ți-a indicat… dar de tras ponoasele, le tragi singur.

Prin  ordonanţa din data de 19.01.2017 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de încredinţare a unui vehicul altei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unor substanţe psihoactive prev. de art. 335 alin.3 C.p.p. Prin ordonanţa din data de  20.01.2017 s-a dispus efectuare în continuare a urmăririi penale cu privire la aceste fapte faţă de suspectul I.V.. Prin ordonanţa din data de 31.01.2017 , în temeiul art. 309 alin.1 C.p.p. , s-a dispus punerea în mişcare a  acţiunii penale  faţă de inculpatul I. V. pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 335 alin.3 C.p, iar prin ordonanţa din data de 22.09.2014 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la aceste fapte faţă de inculpatul Ş.L.

Rechizitoriul împreună cu dosarul de urmărire penală s-a înaintat judecătorului de  drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Reşiţa.

Menţionăm că urmărirea penală este fază a procesului penal, are caracter nepublic şi nu răstoarnă prezumţia de nevinovăţie“, ne transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

 

Sergiu TABAN

(fotografia este informativă)

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei