Șeful Inspectoratului Școlar Caraș-Severin, Adrian Doxan, demis de ministrul Pop

demitere doxan

13 șefi ai Inspectoratelor Școlare Județene au fost revocați din funcție, vineri seara, de către ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, printre aceștia numărându-se și șeful Inspectoratului Caraș-Severin, Adrian Doxan.

Șefii inspectoratelor Școlare Județene din 13 județe – Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași – au fost revocați din funcțiile pe care le ocupau vineri, de ministrul Educației Naționale, Liviu Pop. Ordinele de revocare au fost trimise pe adresa inspectoratelor județene vineri seara, prin fax, urmând să intre în vigoare peste 15 zile, conform legii. O parte dintre inspectorii-șefi reclamă însă nereguli, spunând că nu au avut loc anterior cercetări disciplinare care să justifice revocarea lor din funcție, notează hotnews.ro.

Adrian Doxan a declarat, pentru Hotnews.ro, că nu a văzut personal ordinul de revocare, în condițiile în care a plecat de la sediul inspectoratului vineri, la ora 17:30, iar decizia încă nu venise până la acea oră. El a aflat despre ordinul de revocare sâmbătă, prin telefon, de la adjunctul său din inspectorat. Adrian Doxan mai declară că în următoarele 5 zile va fi în concediu, iar decizia de revocare va intra in vigoare la data de 4 septembrie.

Doxan consideră că este vorba despre o hotărâre abuzivă, în condițiile în care, spune el, “până la data de 31 august am termen să îmi trimit fișa de activitate și raportul de evaluare, iar o cercetare disciplinară nu a avut loc. A fost un control în inspectorat la sfârșitul lunii mai, în urma căruia nu am primit niciun raport, nicio notificare. Legea prevede foarte clar că orice sancțiune se anunță în urma unei cercetări disciplinare“, mai notează sursa citată.

Adrian Doxan este inspector general al Inspectoratului Școlar Caraș-Severin din 17 mai 2016, atunci când a ocupat locul lăsat vacant în urma demisiei lui Nicolae Grindeanu.

 

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Sergiu C.

    Adi Doxan desi a facut o gramada de lucruri foarte bune pentru invatamintul din Caras a deranjat politic. Trist ca inca mergem pe acelasi sistem de rahat…

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei