Semeringul Bănățean își așteaptă vizitatorii și pe timp de iarnă cu peisaje de poveste! Vezi cât costă un bilet

modelmic+editorial

Cu toate că în această iarnă ninsoarea se cam lasă așteptată, peisajele de poveste care pot fi admirate pe traseul de cale ferată dintre Anina și Oravița sunt la fel de impresionante, chiar și fără zăpadă.

Trenul care șerpuiește zilnic pe Semeringul Bănățean își așteaptă călătorii zilnic pentru două ore de poveste. Ora de plecare din Oravița este 11:15, trenul ajungând în gara din Anina la 13:09. Din Anina pleacă la 13:30, ajungând în Oravița la 15:25.

Pentru această iarnă, CFR a anunțat că tariful pentru o călătorie este unic, de 10 lei de persoană. Biletele pot fi cumpărate fie din cele două gări, fie direct din tren.

Pentru grupuri există reduceri, anunță CFR, dar excursiile în acest caz trebuie programate cu o lună înainte pentru grupuri mai mici de 30 de persoane și cu două luni înainte pentru grupurile cu peste 30 de persoane.

Semeringul Bănățean a fost inaugurat în 1863, fiind prima cale ferată montană și a patra construită pe teritoriul actual al României. Traseul se întinde pe 34 de kilometri și descrie un peisaj impresionant, cu 14 tunele și 10 viaducte. De asemenea, calea ferată parcurge o diferență de altitudine de 340 de metri între Oravița și Anina.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei