Senatorul Ionuț Chisăliță: „Există facţiuni ce vor doar să vadă sânge pesedist”!

modelmic

Discursul susținut de senatorul Ionuț Chisălită sâmbătă, cu ocazia conferinței de alegeri a organizației județene a PSD Caraș-Severin, a stârnit critici puternice în mediul online. Parlamentarul cărășean a vorbit de necesitatea realizării unui drum expres care să lege Caransebeșul de capitala țării. Afirmația lui Chisăliță că este nevoie de un drum expres pentru că actualele șosele nu mai fac față traficului intens provocat de creșterea economică rezultată în urma măsurilor luate de Guvernul PSD, a fost aspru taxată pe rețelele de socializare. Drept urmare, senatorul cărășean a ținut să aducă o câteva lămuriri cu privire la afirmațiile sale de sâmbătă, susținând că vorbele sale au fost aruncate în derizoriu și exploatate în mod grosolan de opozanții PSD-ului.

Am avut ocazia să vorbesc în cadrul şedinţei de alegeri a noului preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Caraş-Severin, în prezenţa liderilor de la Centru. Mi-am dorit să expun un punct de vedere sincer, onest, fără floricele şi fără virguliţele ce ar fi făcut deliciul pescuitorilor de miresme de prin discursurile oamenilor politici. Ceea ce cred că sunt şi eu, om politic. Spre nemulţumirea unora, de stânga. Da, de stânga, pentru că doar din stânga se văd oamenii fără case, fără servicii, oamenii ce dorm pe sub poduri, sufletele ce rătăcesc prin mizerie, oameni aflaţi de prea multe ori la mila camarilei economice. Şi despre asta se doreau a fi spusele mele, mult prea grosier exploatate de cei ce sunt contra PSD şi a pesediştilor. În principiu, orice român are dreptul la libera exprimare a opţiunilor de orice fel, inclusiv politice. Dar, o minimă decenţă şi păstrare a sensului discursurilor politicienilor şi tuturor cetăţenilor, cred că este obligatorie.

Revenind la cele afirmate de mine sâmbătă, 2 martie, ideea principală era cea a necesităţii construirii unui drum expres pe ruta Caransebeş-Bucureşti. De ce? Exact cum am afirmat şi la şedinţa respectivă, tronsonul de drum amintit este din ce în ce mai aglomerat. Şi de vină nu pot fi decât creşterea capacităţii cetăţenilor de a-şi achiziţiona autoturisme proprii, cât şi creşterea numărului de camioane de transport. Şi, logic şi firesc, aceste două posibilităţi nu pot fi decât urmare a creşterii nivelului de trai al cetăţeanului şi a creşterii schimburilor economice, care nu vin din neant ci, doar pe baza unei creşteri economice viabile. Și vă aduc aminte doar faptul că în 2017 creșterea economică a fost de 7% , cea mai mare din Europa!

Recunosc că, nu am reuşit să fiu foarte clar şi explicit în puţinele minute de discurs ce mi-au fost alocate şi, nici nu am făcut recurs la literatură. Poate ar fi trebuit să am la mine datele statistice oficiale ce fac referire la economie şi transport. Dar, m-am bazat pe buna credinţă a auditoriului, în integralitatea sa. Se pare însă că, există facţiuni ce, cu orice preţ vor doar să vadă sânge pesedist. Ce vă cer este o concordie care să ne ducă spre bine şi, reiterez, să ne aducă un drum expres de la Caransebeş până la Bucureşti. În rest , “țopăitorilor” le doresc “succesuri” în continuare…”, a afirmat Ionuț Chisăliță.

Diana RADU

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Toader

  Uite cum domnul senator nu-si dezminte numele si face FERFENITA(traducere in dex a denumirii CHISALITA) propria declaratie,aratand cum a crescut timpul facut cu masina pana la Bucuresti datorita exploziei economiei nationale!&Din lac in put& sau, &Na-ti-o franta ,ca ti-am dres-o& sau, &Daca taceai,filozof ramaneai& cu alte cuvinte,de la o prostie, la alta si mai mare! Cum mai politrucule,tot noi suntem vinovati spunand matale ca am inteles gresit?

  Raspunde
 2. zero

  „doar din stânga se văd oamenii fără case, fără servicii, oamenii ce dorm pe sub poduri, sufletele ce rătăcesc prin mizerie, oameni aflaţi de prea multe ori la mila camarilei economice”
  „logic şi firesc … nu pot fi decât urmare a creşterii nivelului de trai al cetăţeanului … creșterea economică a fost de 7% , cea mai mare din Europa!”

  Da? :)

  Raspunde
 3. Sorin Pescariu

  CINE MINTE? Iată un fragment din discursul domnului Adrian Tutuianu, tinut la Resita, fost ministru pesedist, până mai ieri:
  ”Bugetul se bazează pe o creștere economică ce nu poate fi atinsă, de 5,5 %, afirmă Țuțuianu care face trimitere la datele Institutului de Statistică pe 2018, creșterea fiind de 4%. Deficitul de cont curent și importurile au crescut foarte mult, acestea fiind mai mari decât exporturile cu 9,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o depășire a normei europene, care este de aproximativ 4%. Este cel mai înalt nivel de la criză din anul 2009 până astăzi. Cu precizarea că suntem în prezența unui derapaj care depășește semnificativ valoarea reper de 4 la sută din PIB stabilită de Comisia Europeană pentru statele membre ale UE.

  De asemenea, un alt argument pentru care bugetul nu este unul sustenabil este construirea acestuia pe un curs leu – euro care deja a fost depășit, cursul avut în vedere fiind de 4,6 lei/euro în vreme ce acesta depășește 4,75 lei/euro.

  Nu s-a ținut cont la adoptarea acestui buget de amendamentul formulat de PRO România privind tăierea banilor destinați finanțării partidelor politice parlamentare, care așa cum încearcă să convingă Țuțuianu, nu ar reprezenta un subiect demagogic al PRO-ului. „La Ca o comparație în cifre, la Parlamentul European PES primește 17 milioane de euro anual iar PPE 24 de milioane de euro. Iar la bugetul UE contribuie 28 de state membre. La noi, o țară săracă, PSD primește 40 de milioane de euro iar PNL 35 de milioane de euro. De neadmis un asemenea comportament cu banul public“, consideră Țuțuianu, fost ministru al apărării în guvernarea PSD.

  În al treilea rând, bugetul a fost constituit pe un deficit inițial de circa 36 de miliarde de lei. Asta înseamnă că România, potrivit previziunii inițiale, se împrumută 8 miliarde de euro în acest an pentru a susține acest buget. Prin amendamentul propus de PNL, și adoptat apoi în plen, s-au majorat și alocațiile, ceea ce însemnă o majorare a deficitului de 0.2 la sută. Și în final, peste 8 miliarde și jumătate de euro vor fi împrumutați în anul 2019.

  Bugetul este fundamentat pe venituri bugetare estimate nerealist“, a ținut să explice la Reșița Țuțuianu.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei