Senatorul Ionuț Chisăliță, focusat pe productivitatea muncii: „România, cea mai mare creștere dintre statele UE în ultimii 5 ani!”

Ionut Chisalita

Din seria „Opoziția să se ocupe în continuare de scandalurile sterile, câtă vreme noi, prin Guvernul PSD realizăm o creștere evidentă a nivelului de trai al românilor!”, secretarul general al Organizației PSD Caraș-Severin, senatorul Ionuț Narcis Chisăliță își manifestă încrederea în creșterea productivității muncii la nivel național și mai cu seamă într-o directă comparație cu statele Uniunii Europene, una care contrazice lipsa de sustenabilitate a creșterilor salariale și a pensiilor clamată de opoziție. Despre datele statistice pe care senatorul Chisăliță consideră că cetățenii trebuie să le afle, acesta a declarat:

În timp ce unii nu vorbesc decât de justiție și temele ei importante, eu am citit azi niște grafice interesante: productivitatea muncii în România raportată la salarizare și creșterea productivității muncii în termeni reali. Guvernul PSD-ALDE este acuzat de către Opoziția din țară că propune creșteri salariale în România fără sustenabilitate.

Doar că recentele analize macro-economice demonstrează contrariul. România are o productivitate a muncii care ar permite creșteri salariale mai mari decât cele din acest moment. România are în Uniunea Europeană cea mai mare creștere a productivității muncii în ultimii 5 ani cel puțin iar productivitatea per angajat reprezintă principalul indicator al sănătății unei economii de piață sănătoase. În primii doi ani de guvernare PSD, punctul de pensie a crescut cu peste 26%, de la 871,7 lei în 2016, la 1.100 de lei în prezent. Va ajunge la 1.265 lei în septembrie 2019, cu peste 45% mai mult față de decembrie 2016. Toți pensionarii au fost scutiți de plata CASS.

Impozitul este zero pentru pensiile mai mici de 2.000 lei și a scăzut de la 16% la 10% pentru sumele care depășesc 2.000 lei. Pensia minimă a crescut de la 400 la 640 lei, iar pragul de venit pentru accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90% a crescut de la 750 lei la 900 lei. Așa că eu prefer să continuăm noi implementarea Programului de Guvernare PSD votat de către români în 2016 și să îi lăsăm pe alții să se preocupe de scandaluri sterile. Să luăm rapid în justiție măsurile care se impun pentru corectarea abuzurilor de netolerat într-un stat de drept și apoi să ne vedem de economia României și de a aduce mai multi bani in buzunarele fiecărui român!”

Altfel spus, senatorul și secretarul general al PSD Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, dorește ca actul de guvernare social-democrat să-și urmeze cursul firesc, pentru că acesta, cel puțin din punct de vedere al productivității muncii, al creșterii nivelului de trai al românilor a dat roade. Cât privesc atacurile furibunde ale opoziției, uneori lipsite de noimă și aceasta trebuie, într-un fel numai de ea știut, să-și motiveze locurile ocupate în parlament…

 

Sergiu TABAN

Top of Form

Bottom of Form

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  … acesta a declarat:
  “productivitatea per angajat reprezintă principalul indicator al sănătății unei economii de piață sănătoase” (cu pleonasm)
  Mda!
  Prin creşterea vizibilă a numărului de “angajaţi” din administraţie (majoritatea inutili, obstrucţionişti şi incapabili), a crescut “productivitatea” … birocraţiei, principal indicator al (ne)sănătăţii unei economii de piaţă sufocate bizantin.
  Creşterile salariale (pe hartie) au ca prim efect creşterea valorică implicită a punctului de amendă, respectiv veniturile aduse de “miliţieni” în bugetul (jefuit) de (clientela de) stat.
  Şi inflaţie.
  Nu ?

  Raspunde
 2. NicolaE helera

  printre cele mai importante investiții :locuri de muncă. infrastructura. Sănătate. CANALIZARE ȘI STRADĂ ÎN MOCIUR. SĂNĂTATE MAXIMĂ TUTUROR

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei