Senatorul Ionuț Chisăliță: „Românii au îndurat trei luni de haos și incompetență liberală”

modelmic

Românii au îndurat trei luni de haos și incompetență liberală”, este de părere senatorul cărășean Ionuț Chisăliță, în opinia căruia Partidul Național Liberal și-a bătut joc de români, guvernând prin Ordonanțe de Urgență, ceea ce contravine Constituției și regulilor democratice.

„Românii au nevoie de predictibilitate și stabilitate în ceea ce privește asigurarea salariilor, pensiilor, realizarea investițiilor, programe de suport pentru tineri antreprenori, pentru fermieri, măsuri pentru creșterea natalității și asigurarea normal a serviciilor de educație și sănătate!

În cele 3 luni Guvernul PNL nu a venit cu niciun proiect de lege care să fie dezbătut democratic în Parlament.

În noaptea minții, Guvernul PNL a dat cel mai mare tun politic prin care s-au adoptat în mod ilegal 25 de ordonanțe de urgență care încalcă democrația și drepturile fundamentale garantate de constituție. Prin aceste ordonanțe, și-au servit clienții politici, iar fiecare cetățean va plăti pentru a trăi, au crescut numărul de parlamentari și au legalizat turismul electoral”,  explică președintele PSD Reșița, motivele care l-au determinat să voteze moțiunea de cenzură ce a dus la demiterea Guvernului Orban.

Ionuț Chisăliță afirmă că PSD nu va sta cu mâinile în sân și va lua măsuri pentru a contracara ploaia de ordonanțe de urgență. Primul pas va fi sesizarea Avocatului Poporului, după care social-democrații vor propune respingerea în Parlament a OUG-urilor. În plus, PSD își propune să sesizeze Comisia de la Veneția și Comisia Europeană cu privire la cele întâmplate și să solicite în mod oficial desecretizarea stenogramei ședinței de guvern de marți.

Printre aceste OUG uri aș dori să mă opresc la două:

OUG care privatizează sănătatea prin care fiecare cetățean va trebuie să plătească pentru a avea acces la serviciile medicale. Prin OUG aprobată-n crucea nopții, românii vor fi siliți să plătească din greu clinicilor private dacă vor să trăiască și să aibă acces la tratamentele din programele naționale de sănătate.

De asemenea, PSD a oprit jaful în favoarea băncilor reușind să determine guvernul Orban să renunțe la o Ordonanța de Urgență dată cu dedicație pentru bancherii care au sprijinit acțiunile politice ale liberalilor în perioada de opoziție. Două bănci ar fi fost scutite de 1,2 miliarde lei (de trei ori impactul creșterii pensiei minime cu 10%!)”, mai adaugă Ionuț Chisăliță.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. eledas

    PSD a condus ca o cizma si acum ridica pretentii!?? Daca PSD nu ingropa tara in datorii si nu conducea pe baza de nepotisme, nu s-ar fi ajuns aici! Ar fi fost si banii necesari pentru sanatate si nu numai!
    Ati tras spuza pe turta voastra si acum aruncati vina pe altii!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei