Senatorul Marcel Vela nu va vota pensii speciale pentru primari! „Este un subiect foarte delicat”!

modelmic

 

Președintele Partidului Național Liberal Caraș-Severin, Marcel Vela, nu va vota pentru acordarea de pensii speciale aleșilor locali. Senatorul cărășean, care a fost primar al municipiului Caransebeș timp de 3 mandate, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Reșița, că nu va vota proiectul, motivul invocat fiind acela că primarii oricum primesc mai mulți bani, după mărirea salarială de anul trecut.

Părerea mea este că acest subiect este foarte delicat și trebuie analizat, dezbătut public, ca să fie o decizie înțeleaptă. Totuși, având în vedere că au crescut salariile primarilor în 2017, nu o să votez pensii speciale pentru primari sau foști primari”, a afirmat Vela.

Proiectul de lege care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, începând cu ianuarie 2019, din bugetele locale, în limita a trei mandate complete a fost depus de parlamentari de la toate partidele politice exceptând USR. Este a doua încercare în acest sens, după ce proiectul adoptat în 2016 a fost declarat, în două rânduri, neconstituțional.  Pentru acest proiect de lege, Senatul este cameră decizională. Inițiatorii nu au cerut procedură de urgență.
Karina TINCUL

 

 

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Johann Nicolescu

  Pensiile speciale si cumulul salar-pensie trebuie sa dispara definitiv din Romania. Prea multe privilegii pentru uni si cu mult mai multe abuzuri impotriva celor multi. Ajunge cu toate discriminarile si cu politica “pentru unii muma si pentru alti ciuma”

  Raspunde
 2. Emilut

  Asta le mai trebuie, pensii speciale !
  Dupa ce ca stau si nu fac nimic in judet, unii habar nu au sa scrie cum trebuie … mai vor si bani in plus.
  Sa mai vina doamna Jivan sa explice cum stau lucrurile si de ce merita bani mai multi.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei