Senatorul Marcel Vela a vorbit în Parlament despre disponibilitatea Reșiței, în fabricarea unor componente de tehnică militară!

modelmic

Senatorul Marcel Vela crede în potențialul de revigorare al fostului IMR din Reșița, actualmente Arsenal,  odată cu parafarea parteneriatului dintre statul român și un investitor străin selectat deja de către Ministerul Economiei. Vela consideră că în această primă etapă de finanțare a cercetării, omologării și a realizării prototipurilor de transportoare blindate flotabile, compania din Banatul Montan aflată în prezent în conservare, Arsenal Reșița, ar putea juca un rol important în realizarea unei componente importante din acest proiect.

Acest lucru dar și alte aspecte au fost propuse în plenul comsiiilor de apărare de astăzi, de către parlamentarul cărășean, cel care a condus 12 ani municipiul de pe Timiș și Sebeș și care, din poziția de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului, a vorbit despre perspectivele ca județul Caraș-Severin să fie parte în producția de tehnică militară, un amplu proiect care ar putea însemna o gură de oxigen investițional și care ar trebui susținut de toți cei cu forță de decizie, indiferent de culoarea politică.

„Dincolo de știri mai puțin plăcute din viața publică sau evenimente triste pe care le-am trăit în ultima perioadă, este momentul să vă aduc la cunoștință o veste bună.

Ieri, în plenul reunit al celor doua comisii de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat și Camera Deputaților, împreună cu colegii senatori și deputați am analizat, dezbătut și aprobat în unanimitate o achiziție extrem de importantă pentru forțele terestre.

Este vorba despre un transportor de trupe blindat 8×8, flotabil, ce va asigura protecția militarilor și mobilitatea lor în orice zonă de relief, pentru misiuni de cercetare, transport, intervenție, luptă sau salvare.

Spun acest lucru, nu pentru a evoca, simplu, activitatea noastră, pentru că și săptămâna trecută am aprobat alte programe de înzestrare – modernizarea avioanelor românești IAR Șoim sau achiziția de platforme de transport (camioane) performante.

O fac, pentru că, în această primă fază de finanțare a cercetării, omologării și a realizării prototipurilor de transportoare blindate flotabile, într-un parteneriat cu un investitor străin selectat deja de către Ministerul Economiei, ce se vor fabrica în România, am discutat și posibilitatea ca o componentă importantă a acestora să fie produsă la Arsenal Reșița.

Dincolo de realizarea prototipurilor și, mai apoi, a producției de serie a unui număr important de transportoare necesare Armatei României, ar putea exista perspectiva ca Județul Caraș-Severin să fie parte în producția de tehnică militară, cât și un furnizor de securitate pentru alți potențiali beneficiari.
Ieri a fost un prim pas dintr-un lung drum al revigorării producției industriale militare din cetatea Reșiței, pe care reșițenii îl merită din plin.

Nu intru în detalii legate de sumele alocate, de cercetare, prototipuri ori necesarul de producție în următorii ani, dar vă asigur cu prietenie și sinceritate că cifrele sunt exacte, bine gândite și aprobate, existând, iată, o șansă importantă pentru județul Caraș-Severin, pe care trebuie să o susținem toți politicienii, indiferent de culoarea politică.

Pentru că, dincolo de certuri, polemici, uneori chiar jigniri sau calomnii, dincolo de doctrine, patimi și orgolii…există ceva mult mai important.
Există o Românie singură și tăcută pe care doar românii o pot ajuta!“ a ținut să precizeze senatorul liberal, Marcel Vela.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei