Senatorul Marcel Vela vs. ministrul Carmen Dan: „8000 de persoane au părăsit MAI ! Siguranța cetățenilor și ordinea publică, puse în pericol în România!“

modelmic

Ministrul Carmen Dan, a fost chemată la raport în fața Comisiei de Apărare din Senat, unde a trebuit să ofere explicații la o serie de inadvertențe apărute în activitatea Ministerului Afacerilor Interne. În prealabil, președintele Comisiei de Apărare din Senat, senatorul cărășean Marcel Vela, alături de colegii săi din cadrul Comisiei de Apărare din Senat au aprobat, cu majoritate de voturi, solicitarea PNL de audiere a ministrului Carmen Dan pentru a da explicaţii cu privire la seria de infracţiuni grave, cu violenţă, cu care s-a confruntat România în ultimele luni.

„Partidul Naţional Liberal consideră că siguranţa cetăţenilor și ordinea publică au fost puse în pericol de setul de măsuri inconştiente pe care le-a luat actualul Guvern PSD-ALDE, ale căror efect îl putem constata astăzi, după ce aproximativ 8000 de persoane, specialiști cu experiență, au părăsit Ministerul Afacerilor Interne. Ministrul Carmen Dan va trebui să răspundă și cu privire la afirmațiile și promisiunile făcute în luna februarie în plenul Camerei Deputatilor, invitata de catre PNL la Ora Guvernului, contrazise de infractiunile din ultima perioada. Doamna Carmen Dan va trebui, de asemenea, să explice de ce nici până astăzi nu a luat măsurile care se impuneau pentru a rezolva lipsa de personal și disfuncționalitățile din activitatea ministerului”, a transmis Marcel Vela, președintele Comisiei de Apărare şi ordine publică din Senatul României.

„Infracţiuni cu violenţă au fost, o să mai fie în România, dar fac precizarea că acest lucru se întâmplă în orice stat din lume. Atunci când au loc aceste fapte este cumva firesc ca ele să facă agenda media şi este o problemă pe care trebuie să o avem noi în vedere”, a răspuns ieri ministrul internelor, Carmen Dan, în cadrul audierilor.

Tot ieri, ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat în cadrul Comisiei de Apărare şi ordine publică, situaţia furturilor din zona Sineşti, începând cu anul 2015, afirmând că numărul acestora a crescut de la an la an, precizând că în 2018 au avut loc doar trei furturi.

Fac precizarea şi cred că este important să cunoaştem referitor la Sineşti, pe situaţia furturilor din acea zonă şi modul de operare de înţepatul roţilor, avem o statistică începând din anul 2015 sau, cel puţin, eu am solicitat o statistică pe care să o prezint dumneavoastră. În anul 2015, am avut 30 de furturi, patru prin înţeparea roţilor, două tentative tot prin înţeparea roţilor, în 2016- 33 de furturi, patru prin înţeparea roţilor, nicio tentativă, în 2017- 47 de furturi, patru prin înţeparea roţilor şi zece tentative tot prin înţeparea roţilor. În primele trei luni ale anului 2018 au existat trei furturi, niciunul prin înţeparea roţilor şi o tentativă de furt prin înţeparea roţilor“, a spus Carmen Dan în Parlament.

Totodată, Carmen Dan a fost invitată să elucideze și episodul „Microfonul” și „acuzațiile iresponsabile“ făcute la momentul declanșării respectivului scandal, incompatibile cu demnitatea pe care o deține. Până la această oră, nu au „transpirat“ toate detaliile întrevederii ministrului cu membrii Comisiei de Apărare și Ordine Publică din Senat.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei